Close
Légiutas-kísérők elárulták, illik-e hátradönteni az ülést a repülőn

Légiutas-kísérők elárulták, illik-e hátradönteni az ülést a repülőn

Most, hogy mindenki újra utazik, itt az ideje, hogy ismét elővegyük a repülés egyik legsarkalatosabb vitáját.

Megosztó téma, de akik el tudják dönteni ezt a több évtizedes problémát, azok talán a légiutas-kísérők. Az Insider hat ebben a munkakörben dolgozót kérdezett meg, közülük öten egyetértettek abban,

hogy jogod van hátradőlni.

– Egyértelmű, hogy nem számít udvariatlanságnak – mondta Andrew Kothlow a Two Guys on a Plane blogtól. – Én személy szerint furcsának tartom, hogy ha valaki nem próbál meg a lehető legkényelmesebben elhelyezkedni, ha erre lehetősége van – különösen egy hosszú repülőúton.

– Megértem, hogy adódhatnak bizonyos körülmények, amikor egy utas az előtte lévő ülést inkább függőleges helyzetben szeretné tudni (például étkezés közben), de úgy gondolom, hogy általánosságban véve az utasok számára lehetővé kellene tenni, hogy használhassák az ülés azon opcióit, amelyekért fizettek – mondta Rich Henderson, aki szintén légiutas-kísérőként dolgozik egy nagy amerikai légitársaságnál. – Azt mondani egy utasnak, hogy nem döntheti hátra az ülését, nagyjából olyan, mintha megtiltanánk neki a tálcaasztal használatát.

– Első osztályon hátradönteni az ülést ellenben nem számít annyira durvának, mert ott van ehhez hely, de a turistaosztályon az” – mondta a Delta egyik utaskísérője az Insidernek.  – A részlegesen hátradöntött ülések rendben vannak.

Leysha Perez, egy másik légiutas-kísérő kompromisszumot ajánl:

ha mégis hátradőlsz, az étkezés ideje alatt állítsd vissza az ülésed függőleges helyzetbe.

És persze ne vedd le a cipődet.

– Megőrjít minket, amikor az emberek rövidnadrágban és pólóban szállnak fel a repülőgépre, majd panaszkodnak, hogy túl hideg van – tette hozzá egy másik légikísérő.

Bár az öltönyökben és elegáns ruhákban utazás aranykora már régen elmúlt, több légiutas-kísérő még mindig azt tanácsolta, hogy ne viseljünk túlságosan laza vagy nem megfelelő ruházatot, például fürdőruhát vagy átlátszó strandruhát. És hagyjuk otthon a pizsamát is.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Business Insider, fotók: Getty Images)

fedélzet | utazás | légiutas-kísérők | ülés | repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom