Close
Ilyen hatással volt a járvány a borravalóra

Ilyen hatással volt a járvány a borravalóra

A Square fizetési platform adatai szerint az éttermek borravalói tíz százalékkal csökkentek az Egyesült Államokban.

Az amerikaiak meglehetősen bőkezűek voltak akkor, amikor borravalót kellett adni az éttermekben, azonban a járvány hatására ez is megváltozott – derül ki a Square nevű digitális fizetési platform által nemrégiben közzétett adatok szerint.

A Square szerint a gyorséttermekben a borravaló mediánja 19,73 százalék volt 2020 februárjában, de ugyanezen év áprilisára 22,22 százalékra nőtt. Az éttermekben a borravaló 19,45 százalékról 21,2 százalékra emelkedett ugyanebben az időszakban, de augusztusra

a gyorséttermekben 18,6 százalékra, a többi étteremben 19,1 százalékra esett vissza.

Hasonló következtetésre jutott a CreditCards.com felmérése is, amiből kiderült, hogy az éttermekben az átlagos borravaló mértéke húsz százalék volt, házhoz szállítás esetén ez tizenhét százalék, elviteles rendelés esetén tizenöt százalék körül mozgott.

A kutatásban 2573 amerikai felnőttet kérdeztek meg, hetvenöt százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy mindig ad borravalót, ha étteremben eszik, ez azonban elmarad a pandémia előtti időszak hetvenhét százalékos szintjéhez képest. A futároknak a válaszadók hatvannégy százaléka adott 2019-ben borravalót, ma már csak ötvenkilenc  százalékuk teszi ezt meg. A válaszadók harmincöt százaléka azt mondta, hogy

a későbbiekben a borravaló mértékét növelni fogja, ám ez végül nem történt meg a kutatás szerint.

A Food & Wine “The New Rules of Dining Out” című sorozata szerint a tendencia oka nem feltétlenül a világjárványban keresendő, sokkal inkább abban, hogy az Egyesült Államok lakosságának csak körülbelül hetven százaléka tudja, hogy tizenöt-húsz százalék közötti mértékű borravalót illik adni.

A vendéglátósok azonban azt remélik, hogy a fogyasztók értékelni fogják azokat a példátlan kihívásokat, amikkel az ágazat szereplőinek szembe kell nézniük 2020 tavasza óta.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

közvéleménykutatás | borravaló | gyorsétterem | felmérés | usa

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Sztárséf kóstolta meg Budapesten Mautner Zsófi főzelékeit

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom