Close
Ilyen hatással volt a járvány a borravalóra

Ilyen hatással volt a járvány a borravalóra

A Square fizetési platform adatai szerint az éttermek borravalói tíz százalékkal csökkentek az Egyesült Államokban.

Az amerikaiak meglehetősen bőkezűek voltak akkor, amikor borravalót kellett adni az éttermekben, azonban a járvány hatására ez is megváltozott – derül ki a Square nevű digitális fizetési platform által nemrégiben közzétett adatok szerint.

A Square szerint a gyorséttermekben a borravaló mediánja 19,73 százalék volt 2020 februárjában, de ugyanezen év áprilisára 22,22 százalékra nőtt. Az éttermekben a borravaló 19,45 százalékról 21,2 százalékra emelkedett ugyanebben az időszakban, de augusztusra

a gyorséttermekben 18,6 százalékra, a többi étteremben 19,1 százalékra esett vissza.

Hasonló következtetésre jutott a CreditCards.com felmérése is, amiből kiderült, hogy az éttermekben az átlagos borravaló mértéke húsz százalék volt, házhoz szállítás esetén ez tizenhét százalék, elviteles rendelés esetén tizenöt százalék körül mozgott.

A kutatásban 2573 amerikai felnőttet kérdeztek meg, hetvenöt százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy mindig ad borravalót, ha étteremben eszik, ez azonban elmarad a pandémia előtti időszak hetvenhét százalékos szintjéhez képest. A futároknak a válaszadók hatvannégy százaléka adott 2019-ben borravalót, ma már csak ötvenkilenc  százalékuk teszi ezt meg. A válaszadók harmincöt százaléka azt mondta, hogy

a későbbiekben a borravaló mértékét növelni fogja, ám ez végül nem történt meg a kutatás szerint.

A Food & Wine “The New Rules of Dining Out” című sorozata szerint a tendencia oka nem feltétlenül a világjárványban keresendő, sokkal inkább abban, hogy az Egyesült Államok lakosságának csak körülbelül hetven százaléka tudja, hogy tizenöt-húsz százalék közötti mértékű borravalót illik adni.

A vendéglátósok azonban azt remélik, hogy a fogyasztók értékelni fogják azokat a példátlan kihívásokat, amikkel az ágazat szereplőinek szembe kell nézniük 2020 tavasza óta.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

gyorsétterem | vendéglátóipar | usa | felmérés | kutatás

FOLYTASD EZZEL

A Loire-völgy, ahol a kétezer éves borkészítési hagyományok pazar építészeti megoldásokkal találkoznak

Három nyári étel, amit a szilva aranyoz be

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom