Close
Tudatosság nélkül, csomagolás alapján választunk bort

Tudatosság nélkül, csomagolás alapján választunk bort

Elég, ha egy vidéki kúria kerül a borospalack címkéjére, máris tesszük a kosárba – állapította meg egy friss tanulmány.

Meglepő eredmény hozott egy nemrégiben készült kutatás. Eszerint a borfogyasztók vásárláskor olyan felületes tényezők alapján döntenek, mint a palack súlya, a dugó, vagy a csomagolás. Sőt, olyannyira nem vagyunk tudatosak, hogy ha a boroscímkére egy vidéki kúria képe kerül, máris azt feltételezzük, hogy prémium minőségű termékről van szó, és egyben az adott termékkategória legdrágább termékének is tartjuk.

A felmérés során a bor minőségével kapcsolatban is további furcsaságok vetődtek fel. A borkóstolásban résztvevők huszonöt százaléka úgy gondolta, hogy magasabb minőségű az a bor, amit dugóval láttak el csavaros kupak helyett, sőt, a válaszadók azt is mondták, hogy akár negyven százalékkal többet fizetnének olyan borért, amit nehezebb, vastagabb falú palackba töltöttek.

Az Oxfordi Egyetem vizsgálatának vaktesztjében végül az egyik kereskedelmi lánc szupermarketében vásárolt, nagyjából 2800 forintos bor győzte le a körülbelül 15 ezer forintos versenytársát.

Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy nem mindig azt kapja az ember, amit vár a pénzéért egy bortól, holott a vásárlók gyakran az adott termék ára alapján próbálják behatárolni annak minőségét.

(Forrás: Food & Wine, fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Magyarországi szálloda nyújtja a világ egyik legjobb reggelijét
Itt az új éttermi "trend" New Yorkból: az eladó Michelin-csillagos élmény
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom