Close
Gordon Ramsay olasz borokkal hódít

Gordon Ramsay olasz borokkal hódít

Gordon Ramsay leginkább főzőtudásáról és a show-műsorokban való ordibálásáról híres, az elmúlt években azonban az italpiacon is erőteljesen nyomul. A Hell’s Seltzer után jött a kaliforniai bormárkája, most pedig visszatalált Európába, amit olasz borokkal is meg akar hódítani.                  

A brit séf tavalyi döntése, miszerint egy amerikai bormárkát dob piacra, kissé váratlannak tűnhetett, annak ellenére, hogy az elmúlt években Ramsay kifejezetten nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy az Egyesült Államokban is teret nyerjen. Nemrégiben azonban bejelentette, hogy

visszatér európai gyökereihez köszönhetően olasz borválogatásának, a Gordon Ramsay Italian Collectionnek.

A kollekcióban, amely jelenleg a brit Tescónál, valamint a Wine Delivered webáruházban vásárolható meg, három borfajta található. Közös tulajdonságuk, hogy mindegyik 2020-as évjáratú, és Alberto Antonini borász, nemzetközi bortanácsadó, a toszkánai Poggiotondo pincészet tulajdonosával együttműködésben készültek.

Az Intenso Rosso nevű vörösbora Sangiovese, Montepulciano és Merlot keverékéből készült, virágos és bogyós jegyeket egyaránt magában hordoz. A rosé ízvilágában megjelenik az áfonya és a cseresznye, miközben intenzív fűszeres jegyei is varázslatosak, fehérborában pedig a gyümölcsös, virágos aromák, a zöld alma és a kajszibarack dominál.

Gordon Ramsay úgy nyilatkozott, a borkészítés mindig is lenyűgözte, egy olyan varázslatos folyamatnak tartja, ahol a hagyomány, a szenvedély és a tudomány keveredik. Olaszország és az olasz borok különleges helyet foglalnak el a szívében, a borkollekciójának piacra dobásakor pedig az általa elvárt kiemelkedő minőség volt a legfontosabb kérdés.

(Forrás: Food&Wine, fotó: winedelivered és organicwine)

bor | borászat | gordon ramsey | olasz bor | pince

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram