Close
Gordon Ramsay saját bort dob piacra

Gordon Ramsay saját bort dob piacra

És igen, még rozé is van a kínálatban.

Van valami, amit Gordon Ramsay nem tehet meg? A világhírű séf, miután meghódította a TikTokot, újabb kemény fába vágta a fejszéjét: ezúttal saját borkollekciót dob piacra.

Az eredmény garantáltan zseniális lesz, hiszen a kaliforniai monterey-i Seabold Cellars borászával, Chris Millerrel kötött kollaborációjából születhetett meg.

A boros portfólióban nyolc ital található, melyek között van rozé, Sauvignon Blanc, Chardonnay és Pinot Noir is. Annak ellenére, hogy Gordon Ramsay kifejezetten szereti az életben a méregdrága dolgokat  – elég a hétszáz dolláros (kb. 215 ezer forintos) hamburgerére gondolnunk –, a borok valójában nem képviselnek rossz ár-érték arányt.

A legdrágább palack sem kerül ugyanis hatvan dollárnál (kb. 18 ezer forintnál) többe, a legtöbb ára pedig húsz és harmincöt dollár között mozog.

A pincészet vezetője, Chris Millier egy interjújában szürreálisnak nevezte azt, hogy szerény kis pincészetük olyan hírességgel dolgozzon együtt, mint a sztárszakács, ugyanakkor hatalmas lehetőségnek is tartják arra, hogy boraikat minél többekkel megismertethessék.

A borok már megvásárolhatók a GordonRamsay.wine oldalon, illetve a szakács amerikai éttermeiben.

Eközben teljes egészében mediterrán körülmények várnak a magyar bortermelőkre a 21. század végére, a borászok dolgát azonban az extrém időjárási jelenségek gyakoriságának növekedése is nehezíti majd. Ennél szomorúbb dolog pedig nem is történhetne az olasz borral.

(Fotók: Seabold Cellars)

bor | pincészet | gasztronómia | borászat | Gordon Ramsay

FOLYTASD EZZEL

Három karácsonyi főétel, ami szinte magától elkészül

Tízből tíz ember helytelenül főzi a rizst – Ez a helyes trükkje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram