Gordon Ramsay leginkább főzőtudásáról és a show-műsorokban való ordibálásáról híres, az elmúlt években azonban az italpiacon is erőteljesen nyomul. A Hell's Seltzer után jött a kaliforniai bormárkája, most pedig visszatalált Európába, amit olasz borokkal is meg akar hódítani.
A brit séf tavalyi döntése, miszerint egy amerikai bormárkát dob piacra, kissé váratlannak tűnhetett, annak ellenére, hogy az elmúlt években Ramsay kifejezetten nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy az Egyesült Államokban is teret nyerjen. Nemrégiben azonban bejelentette, hogy
visszatér európai gyökereihez köszönhetően olasz borválogatásának, a Gordon Ramsay Italian Collectionnek.
A kollekcióban, amely jelenleg a brit Tescónál, valamint a Wine Delivered webáruházban vásárolható meg, három borfajta található. Közös tulajdonságuk, hogy mindegyik 2020-as évjáratú, és Alberto Antonini borász, nemzetközi bortanácsadó, a toszkánai Poggiotondo pincészet tulajdonosával együttműködésben készültek.
Az Intenso Rosso nevű vörösbora Sangiovese, Montepulciano és Merlot keverékéből készült, virágos és bogyós jegyeket egyaránt magában hordoz. A rosé ízvilágában megjelenik az áfonya és a cseresznye, miközben intenzív fűszeres jegyei is varázslatosak, fehérborában pedig a gyümölcsös, virágos aromák, a zöld alma és a kajszibarack dominál.
Gordon Ramsay úgy nyilatkozott, a borkészítés mindig is lenyűgözte, egy olyan varázslatos folyamatnak tartja, ahol a hagyomány, a szenvedély és a tudomány keveredik. Olaszország és az olasz borok különleges helyet foglalnak el a szívében, a borkollekciójának piacra dobásakor pedig az általa elvárt kiemelkedő minőség volt a legfontosabb kérdés.
(Forrás: Food&Wine, fotó: winedelivered és organicwine)
olasz bor | borászat | borkollekció | borválogatás | bor | gordon ramsey
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!