Close
Az elhunyt sztárséfről készült dokumentumfilm meghozza a kedvet az utazáshoz

Az elhunyt sztárséfről készült dokumentumfilm meghozza a kedvet az utazáshoz

Megérkezett az első trailer a három évvel ezelőtt elhunyt szakács életéről szóló dokumentumfilmről, ami nemcsak az étvágyunkat hozza meg, de az utazási kedvünket is.

A gasztronómiai világot szabályosan sokkolta, amikor három évvel ezelőtt eldobta magától az életet Anthony Bourdain sztárséf. A barátai, kollégái és rajongói azonban azóta sem felejtették el, sőt, mindent megtesznek azért, hogy mindaz, amit a pályája során elért, fennmaradhasson. Több könyv is megjelent róla, a CNN-en is portréfilm készült munkásságáról, most pedig Roadrunner címmel kerül a mozikba a szakács életéről szóló dokumentumfilm, amelyet az Oscar-díjas Morgan Neville rendezett.

A dokumentumfilmben Bourdain barátaival készült interjúkat is felhasználnak, így az még közvetlenebb, intim hangulatot áraszt.

A sztárséfről készült felvételek pedig elmesélik azt a mesébe illő történetet, hogyan lett egy ismeretlen szakácsból a világ egyik meghatározó gasztroarca, aki elsősorban utazós tévéműsoraival vált népszerűvé.

Bourdain mindig arra törekedett, hogy túllépve a gasztronómián és az ételeken, az elfedetett helyekkel, kultúrákkal is kapcsolatot teremtsen, hogy aztán vizuálisan is meggyőző módon tudja bemutatni a fogások mögött rejlő történeteket, embereket és városokat. A Roadrunner pedig ezt tökéletesen visszaadja.

A Focus Features, a CNN Films és az HBO Max által készített film június 11-én debütál a Tribeca Filmfesztiválon, és július 16-án kerül a mozikba.

A legendás Anthony Bourdain tudta, mitől lesz páratlan a húspogácsa, ha egy buciba kerül. Elővettük hát egy régi interjúját, amit a három évvel ezelőtt elhunyt szakács a Tech Insider-nek adott, és összegyűjtöttünk kilenc szabályt, amit a séf szerint be kell tartani a tökéletes hamburgerért.

(Fotók: Getty Images)

trailer | film | sztárséf | utazás | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram