Close
Brad Pitt szobrászként debütál, ebben az európai múzeumban mutatja be először az alkotásait

Brad Pitt szobrászként debütál, ebben az európai múzeumban mutatja be először az alkotásait

Brad Pitt a tamperei Sara Hildén Művészeti Múzeumban mutatja be először nyilvánosan a szobrait Nick Cave zenész és Thomas Houseago szobrász társaságában a We (Mi) című kiállításon, amely január 15-ig látható.

A múzeumban a színész kilenc alkotását lehet megnézni, melyek között találunk egy átlátszó szilikonból öntött és golyóval átlőtt házformát, és kiállítják a művész első szobrát is, a 2017-ben készült House A Go Go-t, ami egy 46 centi magas, fakéregből ragasztószalag segítségével készült miniatűr ház.

A legnagyobb darabok közé tartozik az a koporsóra hasonlító bronzdoboz, amely különböző szögekből áttörni próbáló kezeket, lábakat és arcokat ábrázol, és az a 2020-as, falra akasztható, gipszből készült kép, amelyen nyolc alak fog egymásra fegyvert, és a címe Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time (Amikor rád céloztam, magamat láttam, de ezúttal késő volt).

Pitt állítólag 2017-es, viharos válása után kezdett agyagozni,

és annyira komolyan veszi ezt a témát, hogy stúdiót is kialakított Los Angeles-i otthonában, ahová Leonardo DiCapriót is meghívta a Volt egyszer egy…Hollywood forgatása közben, hogy „közös szerelmük, a kerámia mentén barátkozzanak“.

Mint a színész a megnyitón elmondta,

az alkotás neki az önreflexióról szól, olyan, mint egy radikális „énleltár“.

Mint hozzátette, ilyenkor „brutálisan őszinte“ magával, és számot vet azokkal az emberekkel, akiket esetleg megbántott, és azokkal a pillanatokkal, amikor valamit rosszul csinált.

Thomas Houseago festménye

Nick Cave szintén a szobraival debütál, tizenhét mázas kerámiát mutat be, amelyek az Ördög életének állomásait reprezentálják az ártatlanságtól a tapasztalatokon keresztül a halandósággal való szembesülésig. Mindkét alkotó Thomas Houseago brit szobrász látomásos művészetével lép párbeszédbe.

Azt, hogy mennyire nem idegen a hollywoodi színészektől a képzőművészet, nemrég bizonyította egy másik híresség, aki a Sotheby’s Contemporary Curated Auctions sorozatának a következő állomásához válogatta össze a műveket, melyek között történetesen egy Houseago-szobor is szerepel.

(Forrás: The Art Newspaper, képek: Sara Hildén Art Museum, Sara Hildén Art Museum/Facebook, Wikimedia Commons) 

brad pitt | kiállítás | finnország | tampere | szobor

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram