Brioni-nagykövetként is pompásan fest Pierce Brosnan

Az olasz brand és az ír színész kapcsolata 1995-ben kezdődött, amikor is egy bizonyos Bond (James Bond) Brioni öltönyben feszített a filmvásznon.

"Egy öltöny, mint üzenet, statement és erődemonstráció. Aki szeretne egyszerre pengésen kifinomultnak, tökéletesnek látszani, és nem akar kockáztatni, az Brioniékhoz fordul."

Így írtunk korábban az 1945-ben alapított szabóságról, ami azóta a híresek és tehetősek nem hivatalos egyenruhájának számít. A brand 2018 őszi-téli kollekció nagykövetének Pierce Brosnant kérték fel, aki Harvey Keitelt váltotta a pozícióban.

A Brioni az egyik első olyan olasz cég volt, amely sikeresen vetette meg a lábát a tengerentúlon: az ötvenes években már huszonkét amerikai üzletben lehetett beszerezni ready to wear ruháikat. A növekedés során gyorsan szembesültek vele, hogy nem találnak elég szakképzett szakmunkást, így 1985-ben szabóiskolát nyitottak Pennében, azzal a céllal, hogy a fiatalabb generációk számára átadják tudásukat.

Nem állítható, hogy konkrétan erre a metódusra vezethető vissza, de tény: a cég addig sem jelentéktelen kötődése a filmiparhoz tovább erősödött, amikor – ahogyan azt fentebb említettük – a James Bondot alakító Pierce Brosnant kezdték el öltönyeikbe bújtatni.

A Brosnan által megformált 007-es valamennyi Bond-részben Brioni öltönyben feszítve próbálta megmenteni a világot, hogy aztán továbbadja a kollekciót Daniel Craignek, aki a Casino Royale-ban folytatta a küldetést.

Lehet, hogy utóbbi 007-es lesz a következő brand-nagykövet? Ha nem, akkor sem lesz bajban a Brioni, Pierce Brosnannél elegánsabban kevesen tudnak öltönyt viselni.

pierce brosnan | szabóság | James Bond | daniel craig | brioni

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom