Close
Brioni-nagykövetként is pompásan fest Pierce Brosnan

Brioni-nagykövetként is pompásan fest Pierce Brosnan

Az olasz brand és az ír színész kapcsolata 1995-ben kezdődött, amikor is egy bizonyos Bond (James Bond) Brioni öltönyben feszített a filmvásznon.

“Egy öltöny, mint üzenet, statement és erődemonstráció. Aki szeretne egyszerre pengésen kifinomultnak, tökéletesnek látszani, és nem akar kockáztatni, az Brioniékhoz fordul.”

Így írtunk korábban az 1945-ben alapított szabóságról, ami azóta a híresek és tehetősek nem hivatalos egyenruhájának számít. A brand 2018 őszi-téli kollekció nagykövetének Pierce Brosnant kérték fel, aki Harvey Keitelt váltotta a pozícióban.

A Brioni az egyik első olyan olasz cég volt, amely sikeresen vetette meg a lábát a tengerentúlon: az ötvenes években már huszonkét amerikai üzletben lehetett beszerezni ready to wear ruháikat. A növekedés során gyorsan szembesültek vele, hogy nem találnak elég szakképzett szakmunkást, így 1985-ben szabóiskolát nyitottak Pennében, azzal a céllal, hogy a fiatalabb generációk számára átadják tudásukat.

Nem állítható, hogy konkrétan erre a metódusra vezethető vissza, de tény: a cég addig sem jelentéktelen kötődése a filmiparhoz tovább erősödött, amikor – ahogyan azt fentebb említettük – a James Bondot alakító Pierce Brosnant kezdték el öltönyeikbe bújtatni.

A Brosnan által megformált 007-es valamennyi Bond-részben Brioni öltönyben feszítve próbálta megmenteni a világot, hogy aztán továbbadja a kollekciót Daniel Craignek, aki a Casino Royale-ban folytatta a küldetést.

Lehet, hogy utóbbi 007-es lesz a következő brand-nagykövet? Ha nem, akkor sem lesz bajban a Brioni, Pierce Brosnannél elegánsabban kevesen tudnak öltönyt viselni.

James Bond | pierce brosnan | szabóság | brioni | daniel craig

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram