Csak egyetlen brit városban esnek az ingatlanárak – Te odaköltöznél?

Az Egyesült Királyság ingatlanpiacán az árak már jó néhány hónapja növekednek, márciusban és áprilisban is kilenc százalékkal emelkedtek az átlagos lakásárak. A tendencia azonban lehet, hogy hamarosan meg fog fordulni.

A Zoopla-lakásárindex szerint az éves növekedés mértéke májusban 8,4 százalékra lassult és legalább egy városban csökkenni kezdtek az ingatlanárak. A skót kikötővárosban, Aberdeenben az elmúlt egy évben hónapban 1,7 százalékkal csökkent a lakások értéke,

miközben mindenhol máshol továbbra is emelkedő tendencia figyelhető meg.

Az Egyesült Királyságot jobban megfigyelve kijelenthető, hogy a legerősebb éves növekedés Wales-ben volt megfigyelhető,

itt az ingatlanárak 11,6 százalékkal nőttek.

Ezt követi Észak-Írország 8,3, majd Skócia 6,1 százalékkal. Angliában a délnyugati országrészben emelkedtek a leggyorsabban az ingatlanárak (10,5 százalék), de East Midlands-ben is meghaladta a tíz százalékot a lakások értékének emelkedése.

Londonban a lakásárak mindössze 3,6 százalékkal nőttek májusban az egy évvel korábbi adatokhoz képest, amiben egyrészről közrejátszik az, hogy a járvány utáni időszakban egyre többen kívánják elhagyni a fővárost, másrészről pedig

az alapvetően is drága megélhetési költségek az elmúlt hónapokban tovább emelkedtek.

Egyes prognózisok szerint az ingatlaneladások átlagos ideje is elkezdett nőni, ami arra utalhat, hogy az év végére a lakásárak is csökkenhetnek.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

Anglia | Skócia | wales | egyesült királyság | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom