Close
Ezekben a városokban éri meg most a leginkább lakást venni

Ezekben a városokban éri meg most a leginkább lakást venni

A Demographia International Housing kilencvenkét település ingatlanpiacát elemezve derítette ki, hogy jelenleg mely városokban a legmegfizethetőbbek a lakásárak.

A megfizethetőséget az átlagos lakásárak és az átlagos jövedelem összehasonlításából kalkulálták ki, vagyis minél megfizethetőbb egy város, annál valószínűbb, hogy a közepes jövedelműek is megengedhetnek maguknak egy közepes árfekvésű ingatlant.

Pittsburgh

A tanulmányban nyolc térség, Ausztrália, Kanada, Hongkong, Írország, Új-Zéland, Szingapúr, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok szerepel.

Mindezek alapján az amerikai Pittsburgh tűnik a leginkább megfizethetőnek,

melyet az Egyesült Államok egyik legélhetőbb városaként is szoktak emlegetni. A második és harmadik helyre szintén két amerikai város, Oklahoma City és Rochester került.

Oklahoma City

London a hetvenkilencedik, New York pedig a hetvenharmadik helyen végzett, de egyik sem szerepel a világ öt legkevésbé megfizethető városa között, melyek élén a híresen súlyos helyhiánytól szenvedő és mikrolakásairól ismert Hongkongot találjuk.

A világ öt legmegfizethetőbb városa a tanulmány szerint:

1. Pittsburgh, USA
2. Oklahoma City, USA
3. Rochester, USA
4. Edmonton, Kanada
5. St Louis, USA

Edmonton

És az öt legkevésbé megfizethető:

1. Hongkong, Kína
2. Sydney, Ausztrália
3. Vancouver, Kanada
4. San José, USA
5. Melbourne, Ausztrália

Hongkong

Korábbi cikkünkből kiderül, mely európai városokban lehet a legolcsóbban lakást bérelni, és hol kell a legmélyebben a zsebünkbe nyúlnunk egy lakásért.

(Forrás: Timeout, képek: Unsplash, Pixabay)

város | lakás | lakásárak | megfizethető város

FOLYTASD EZZEL

Hamarosan megszűnik a vonatközlekedés Ausztriába

Csodálatos fűszerillat lengi körül a világ legnagyobb mézecskalácsvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram