Close
Ezekben a városokban éri meg most a leginkább lakást venni

Ezekben a városokban éri meg most a leginkább lakást venni

A Demographia International Housing kilencvenkét település ingatlanpiacát elemezve derítette ki, hogy jelenleg mely városokban a legmegfizethetőbbek a lakásárak.

A megfizethetőséget az átlagos lakásárak és az átlagos jövedelem összehasonlításából kalkulálták ki, vagyis minél megfizethetőbb egy város, annál valószínűbb, hogy a közepes jövedelműek is megengedhetnek maguknak egy közepes árfekvésű ingatlant.

Pittsburgh

A tanulmányban nyolc térség, Ausztrália, Kanada, Hongkong, Írország, Új-Zéland, Szingapúr, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok szerepel.

Mindezek alapján az amerikai Pittsburgh tűnik a leginkább megfizethetőnek,

melyet az Egyesült Államok egyik legélhetőbb városaként is szoktak emlegetni. A második és harmadik helyre szintén két amerikai város, Oklahoma City és Rochester került.

Oklahoma City

London a hetvenkilencedik, New York pedig a hetvenharmadik helyen végzett, de egyik sem szerepel a világ öt legkevésbé megfizethető városa között, melyek élén a híresen súlyos helyhiánytól szenvedő és mikrolakásairól ismert Hongkongot találjuk.

A világ öt legmegfizethetőbb városa a tanulmány szerint:

1. Pittsburgh, USA
2. Oklahoma City, USA
3. Rochester, USA
4. Edmonton, Kanada
5. St Louis, USA

Edmonton

És az öt legkevésbé megfizethető:

1. Hongkong, Kína
2. Sydney, Ausztrália
3. Vancouver, Kanada
4. San José, USA
5. Melbourne, Ausztrália

Hongkong

Korábbi cikkünkből kiderül, mely európai városokban lehet a legolcsóbban lakást bérelni, és hol kell a legmélyebben a zsebünkbe nyúlnunk egy lakásért.

(Forrás: Timeout, képek: Unsplash, Pixabay)

lakás | megfizethető város | város | lakásárak

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom