Close
Íme azok az európai városok, ahol a legolcsóbban lehet lakást bérelni

Íme azok az európai városok, ahol a legolcsóbban lehet lakást bérelni

Szeretnél új helyre költözni és lehetőleg kevés pénzből megúszni az egészet? Mutatjuk a legjobb külföldi opciókat.

Új év, új kezdet?

Ilyentájt sokan morfondíroznak drasztikus környezetváltozáson, ami pozitívan hathat a motivációra és az impulzuskeresésre. Pláne, ha egy másik országról beszélünk.

A bökkenő legtöbbször a pénz. Eleve egy költözés nagyon drága tud lenni, és akkor ott van még az új álomotthonban fizetendő bérleti díj. A költség-összehasonlító oldalként működő Expatistan készített egy tanulmányt, amely sokat segíthet a vitás kérdések eldöntésében.

A tanulmány a kontinens valamennyi városát figyelembe véve elemezte a megélhetési költségeket, olyan fontos kritériumokat vizsgálva, mint a rezsi, egy McDonald’s-étkezés ára és persze a lakbér.

Mindezek alapján úgy tűnik, ár-érték arányban a kelet-európai országok városaiban érdemes nézelődni.

Egy nagyjából nyolcvan négyzetméteres bútorozott lakás havi bérleti díja London egyik drága negyedében átlagosan 2296 font (azaz kb. 970 ezer forint). ezzel szemben Szkopjéban, Észak-Macedónia fővárosában egy hasonló méretű lakást szintén elegáns környéken már havi 391 euróért (kb. 138 ezer forintért) ki lehet venni.

Romániában ugyancsak alacsony a bérleti díj. Iaşiban (Jászvásár) a város legjobb részén fekvő lakásért például havi 415 euró (kb. 147 ezer forint) körüli összeget kell fizetni. Még az összesített lista első tíz helyezettje közül a legdrágábbnak számító Kolozsvár is jóval olcsóbb Londonhoz képest, ahol az árak átlagosan 734 euró (kb. 260 ezer forint) körül mozognak havi szinten.

Íme a tíz legolcsóbb európai város, ahol jelen állás szerint a legkedvezőbb áron lehet lakást bérelni, a tanulmány szerint:
  • Szkopje, Észak-Macedónia – 391 € havonta
  • Pristina, Koszovó – 417 €
  • Iasi, Románia – 415 €
  • Lviv, Ukrajna – 452 €
  • Harkiv, Ukrajna – 470 €
  • Brassó, Románia – 490 €
  • Temesvár, Románia – 517 €
  • Minszk, Fehéroroszország – 603 €
  • Lodz, Lengyelország – 616 €
  • Kolozsvár, Románia – 734 €

(Egy euró kb 353 forint)

Itt pedig összegyűjtöttük a világ legbámulatosabb helyeit, amelyek csodálatos úti célok lehetnek páratlan csillaglesre, vadon élő állatok megfigyelésére és arra, hogy elvesszünk a lenyűgöző történelemben.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom