Elég sok pénzt fizet egy bájos amerikai kisváros az odaköltözésért, de...

Mindig ott motoszkál a fejünkben a gyanú gondolata, amikor egy kisváros mesésnek tűnő ajánlata elénk kerül. Általában trükköt sejtünk az álomakció mögött; keressük az apró betűs részt, amit elsőre nem vettünk észre, és csak akkor derül ki valamiféle csalafintaság, miután utánaolvastunk a csábító ajánlat részleteinek.

Nagyjából ez a helyzet az amerikai Natchez esetében is. A Mississippi államban található tizenötezres városka öles betűkkel hirdeti, hogy költözzünk hozzájuk, cserébe dollárok ezreivel tömik meg a bankszámlánkat.

Egészen pontosan első lépésként kétezer-ötszáz dollárral (kb. 750 ezer forinttal) járulnak hozzá a költözés költségeihez, majd afféle ösztöndíjként egy évig további havi háromszázzal (kilencvenezer forinttal) segítik a boldogulást.

És akkor jöjjenek a bizonyos apró betűs részletek.

Az ajánlat távmunkásokra vonatkozik, tehát a leendő új natchezi lakcímkártyásnak az államon kívül bejelentett munkaviszonnyal kell rendelkeznie, továbbá legalább egy évet a városban maradnia, de mind közül a legfontosabb, hogy vásárolnia kell egy minimum 150 ezer dollár (kb. 45 millió forint) értékű házat is... Így azért már más a helyzet.

Cserébe az új lakos inspiráló környezetben, a Mississippi-folyó partján, történelmi kúriákkal teli, valódi déli hangulatú kisvárosban dolgozhat egy évig és élvezheti a békeidőben meglehetősen mozgalmas közösségi élettel bíró Natchez mindennapjait. Összesen harminc ház szerepel az ajánlatban, és a hírek szerint várhatóan gyorsan gazdára is találnak.

Egyeurós álmok

Az elmúlt egy-két évben számos olasz régió – leginkább Szicília és pár déli olasz környék – apró városa ajánlott fel egyeurós vételárért házakat abban a reményben, hogy ezzel felpezsdíthetik a haldokló közösségeket. A botrányosan olcsó árak híre természetesen futótűzként terjedt el, és világszerte milliók kezdtek lázas morfondírozásba, mennyire fantasztikus is lenne aprópénzért lecserélni eddigi lakóhelyüket egy falusias olasz csodára. A friss olaszház-tulajdonosok ebben a cikkünkben meséltek arról, mi történt azután, hogy megvették egy euróért az olasz álmot. Castropignano település vezetése is követi néhány olaszországi sorstársa példáját, és eladja romos állapotban lévő ingatlanjait, de nem a megszokott módon.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay, Getty Images)

 

amerika | mississippi | usa | távmunka | natchez

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom