Close
Elég sok pénzt fizet egy bájos amerikai kisváros az odaköltözésért, de…

Elég sok pénzt fizet egy bájos amerikai kisváros az odaköltözésért, de…

Mindig ott motoszkál a fejünkben a gyanú gondolata, amikor egy kisváros mesésnek tűnő ajánlata elénk kerül. Általában trükköt sejtünk az álomakció mögött; keressük az apró betűs részt, amit elsőre nem vettünk észre, és csak akkor derül ki valamiféle csalafintaság, miután utánaolvastunk a csábító ajánlat részleteinek.

Nagyjából ez a helyzet az amerikai Natchez esetében is. A Mississippi államban található tizenötezres városka öles betűkkel hirdeti, hogy költözzünk hozzájuk, cserébe dollárok ezreivel tömik meg a bankszámlánkat.

Egészen pontosan első lépésként kétezer-ötszáz dollárral (kb. 750 ezer forinttal) járulnak hozzá a költözés költségeihez, majd afféle ösztöndíjként egy évig további havi háromszázzal (kilencvenezer forinttal) segítik a boldogulást.

És akkor jöjjenek a bizonyos apró betűs részletek.

Az ajánlat távmunkásokra vonatkozik, tehát a leendő új natchezi lakcímkártyásnak az államon kívül bejelentett munkaviszonnyal kell rendelkeznie, továbbá legalább egy évet a városban maradnia, de mind közül a legfontosabb, hogy vásárolnia kell egy minimum 150 ezer dollár (kb. 45 millió forint) értékű házat is… Így azért már más a helyzet.

Cserébe az új lakos inspiráló környezetben, a Mississippi-folyó partján, történelmi kúriákkal teli, valódi déli hangulatú kisvárosban dolgozhat egy évig és élvezheti a békeidőben meglehetősen mozgalmas közösségi élettel bíró Natchez mindennapjait. Összesen harminc ház szerepel az ajánlatban, és a hírek szerint várhatóan gyorsan gazdára is találnak.

Egyeurós álmok

Az elmúlt egy-két évben számos olasz régió – leginkább Szicília és pár déli olasz környék – apró városa ajánlott fel egyeurós vételárért házakat abban a reményben, hogy ezzel felpezsdíthetik a haldokló közösségeket. A botrányosan olcsó árak híre természetesen futótűzként terjedt el, és világszerte milliók kezdtek lázas morfondírozásba, mennyire fantasztikus is lenne aprópénzért lecserélni eddigi lakóhelyüket egy falusias olasz csodára. A friss olaszház-tulajdonosok ebben a cikkünkben meséltek arról, mi történt azután, hogy megvették egy euróért az olasz álmot. Castropignano település vezetése is követi néhány olaszországi sorstársa példáját, és eladja romos állapotban lévő ingatlanjait, de nem a megszokott módon.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay, Getty Images)

 

usa | távmunka | amerika | ajánlat | fizetnek

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram