Close
Kétezernél is több járatot töröl a következő hónapokban az egyik ismert légitársaság

Kétezernél is több járatot töröl a következő hónapokban az egyik ismert légitársaság

A British Airways március végéig összesen több mint kétezer járatot vesz ki a menetrendből a világjárvány miatt.

2022. januárja lesz a legrosszabbul érintett hónap, amikor is a korábbi ütemtervhez képest 1146 járatot vágnak le. 2021 decemberében 545, míg márciusban és februárban 243, illetve 210 járattal kevesebb száll fel.

A csökkentések ellenére a British Airways 2022. eleji menetrendje jóval telítettebb, mint volt egy évvel korábban ugyanebben az időszakban, amikor 2021 januárjától kezdődően hónapokon át általános nemzetközi beutazási tilalom volt érvényben.

A 2022. februári menetrendben még így is 18,810 járatot találni – ehhez képest a 2021-es év ugyanezen hónapjában mindössze 2669 járatból lehetett válogatni.

Januárban összesen harmincegy, Belfast-Glasgow és Belfast-Birmingham útvonalon közlekedő járatot szüntetnek meg, míg a dél-afrikai Johannesburgba és Fokvárosba közlekedő harmincegy járat szintén kimarad, miután az ország ismét felkerült az Egyesült Királyság vörös listájára.

Az év első hónapjában mindössze két útvonalon bővül a járatok száma: London és Kairó között tizenkét plusz járatot indítanak, míg a londoni Heathrow és a chilei Santiago között négy plusz járat közlekedik.

Néhány helyen ugyan szokatlanul meleg van az év ezen időszakához képest Európában, de a könyörtelen tempóban érkező tél már kitette az irányjelzőt. A következő időszakban vélhetően a mínuszok állnak majd nyerésre, de akik decemberben magukba szívnának még némi napfényt a nagy ünnepi leállás előtt, azoknak adunk pár tippet, hová érdemes elutazniuk, akár némi csobbanással egybekötve.

(Forrás: Independent, fotók: Pixabay, Getty Images)

megszüntetés | koronavírus | utazás | légi társaság | British Airways

FOLYTASD EZZEL

A romok közt modern bevásárlóközpontok és előkelő lakóházak nőnek: így támad fel a Közel-Kelet Párizsa

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram