Close
Ide utazz, ha decemberben még napfényben sütkéreznél!

Ide utazz, ha decemberben még napfényben sütkéreznél!

Néhány helyen ugyan szokatlanul meleg van az év ezen időszakához képest Európában, de a könyörtelen tempóban érkező tél már kitette az irányjelzőt. A következő hónaptól vélhetően a mínuszok állnak majd nyerésre, de akik decemberben magukba szívnának még némi napfényt a nagy ünnepi leállás előtt, azoknak adunk pár tippet, hová érdemes elutazniuk, akár némi csobbanással egybekötve.

Tirana

Albánia fővárosa színes építészetéről ismert, beleértve az oszmán és a szovjet korszakból megmaradt nevezetességeket. Balzsamos éghajlatának köszönhetően decemberben is tizenöt fokos átlaghőmérséklettel kényeztet, a napsütés szinte garantált.

A bátrak akár a vízbe is bemerészkedhetnek, Durrës strandja erre a legjobb választás.

Róma

Párizshoz hasonlóan mindig jó ötlet. Bár hajlamosak vagyunk tipikus városi úti célként tekinteni rá, mégis kevesebb mint egy óra alatt el lehet jutni Rómából a tengerpartra.

Rengeteg szép strand közül lehet választani, és a huszonegy fokos átlaghőmérsékletű vízben pedig még decemberben is nyugodt szívvel ajánlott a csobbanás például a Tibidabo Beach-en.

Athén

Újabb klasszikus, amiről a legtöbb embernek a történelmi látnivalók és a görög romok jutnak eszébe. A városon kívül számos nyilvános strand található, amelyek nagyszerű kiegészítői egy téli városlátogatásnak.

Az ebben az összeállításban szereplő öt főváros közül Athénban jegyezték fel a legtöbb napsütéses napot, 2020-ban mindjárt 268-at.

Novemberben és decemberben tizenhét fok az átlaghőmérséklet, a tengervízé húsz körül várható.

Lisszabon

A portugál főváros és a környező Cascais régió egész évben napsütésben sütkérezik, az átlaghőmérséklet az év végéig úgy tizenhét fok.

Évi 226 napsütéses napjával Portugália hibátlan úti cél azok számára, akik elmenekülnének a borús időjárás elől, és fürdenének még az erejét veszítő dél-európai napsütésben.

Cascais-t Portugália rejtett kincseként tartják számon, ahová a napfény mellett a kiváló ételek, az érintetlen strandok és a kulturális látnivalók miatt érdemes elutazni.

Valletta

Ha a napsütés a prioritás, akkor egyértelműen Málta aprócska fővárosa a legjobb választás.

Mivel egészen decemberig  a húsz fokos tartományban mozog a tenger hőmérséklete, Málta ideális úti cél azok számára, akik szilveszterkor is  élvezni szeretnék a fürdőzést.

Máltán az év több mint hatvanhárom százalékában süt a nap, az átlagos hőmérséklet  tizenkilenc fok körül mozog novemberben és decemberben. A kopár európai sziget magával ragad és nem ereszt – itt írtunk arról, miért szerettük meg Máltát.

A termékek és szolgáltatások árait összehasonlító Uswitch végzett egy kis kutatást arra fókuszálva, melyek a legjobb európai fővárosok azoknak, akik a gasztronómiai élményeket üldözik egy-egy utazás alkalmával.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

napfény | valletta | nagy sztori | tirana | utazás

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram