Close
Ezekbe a városokba érdemes utazni, ha a legfinomabb ételeket keresed

Ezekbe a városokba érdemes utazni, ha a legfinomabb ételeket keresed

Dél felé kell venni az irányt.

A termékek és szolgáltatások árait összehasonlító Uswitch végzett egy kis kutatást arra fókuszálva, melyek a legjobb európai fővárosok azoknak, akik a gasztronómiai élményeket üldözik egy-egy utazás alkalmával.

A londoni székhelyű cég a TripAdvisor adatait használta fel, hogy aztán megvizsgálja a vegetáriánus opciókat, a kávézók, pubok, gyorséttermek helyzetét, a brunchlehetőségeket, az átlagárat, valamint az éttermek számát.

Mindezek alapján a görög főváros kaparintotta meg az első helyet, vagyis a gasztrokalandokat keresőknek a lehetséges százból 88,47-es összpontszámmal végző Athénba érdemes leginkább repjegyet foglalniuk.

Az összes vizsgált város közül a harmadik legjobb értékelést kapta Athén a kávézókat tekintve, megelőzve például az ebben a szegmensben rendre kiemelkedő Madridot. “Csak a városban több mint ezer vendéglátóhely közül lehet választani, és ebben nincsenek benne a külvárosokban megbújó helyek. Biztosan nem ér senkit sem csalódás, ha egy festői kis kávézó mellett dönt, hiszen lenyűgöző átlagértékelést kaptak. Ami pedig az étkezések várható költségét illeti, körülbelül 19,26 dollárral (kb. hatezer forinttal – a szerk.) lehet kalkulálni egy ebédért vagy vacsoráért” – írja az Uswitch.

A vegetáriánus éttermek tekintetében a legjobb főváros Szerbia Belgrádja lett, amely egyébként az összesítettben az igen előkelő második helyen zárt. Utóbbi lista bronzérmese a bulgáriai Szófia.

Az értékelések alapján a brunchrajongók számára Tirana, Valletta vagy Lisszabon a legjobb opció egy ráérős reggelire, ugyanis ez a három főváros kapta a legjobb átlagot ebben a kategóriában.

Összesítésben egyébként szépen szerepeltek a közép-európai fővárosok; Pozsonnyal és Zágrábbal nem lövünk mellé, ha minőségi ételeket keresünk, bár a horvát főváros összeredménye nem lett túl fényes, de bőven kárpótolni tudja magasra értékelt kávézóival.

A top tizet a romániai Bukarest zárja, amely a legmagasabb pontszámmal büszkélkedhet kávézók (mind a hangulat, mind az ételek minősége) és a gyorséttermek terén.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

World Travel Awards pedig kihirdette az idei év legjobb európai úti céljait. Olyan kategóriákban nevezték meg a győzteseket, mint a legkalandosabb és legjobb városnéző hely, vagy a legjobb tengerparti üdülőhely.

(Forrás: gtp, fotók: Getty Images)

lista | nagy sztori | gasztro | ételek | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram