Close
Ezekbe a városokba érdemes utazni, ha a legfinomabb ételeket keresed

Ezekbe a városokba érdemes utazni, ha a legfinomabb ételeket keresed

Dél felé kell venni az irányt.

A termékek és szolgáltatások árait összehasonlító Uswitch végzett egy kis kutatást arra fókuszálva, melyek a legjobb európai fővárosok azoknak, akik a gasztronómiai élményeket üldözik egy-egy utazás alkalmával.

A londoni székhelyű cég a TripAdvisor adatait használta fel, hogy aztán megvizsgálja a vegetáriánus opciókat, a kávézók, pubok, gyorséttermek helyzetét, a brunchlehetőségeket, az átlagárat, valamint az éttermek számát.

Mindezek alapján a görög főváros kaparintotta meg az első helyet, vagyis a gasztrokalandokat keresőknek a lehetséges százból 88,47-es összpontszámmal végző Athénba érdemes leginkább repjegyet foglalniuk.

Az összes vizsgált város közül a harmadik legjobb értékelést kapta Athén a kávézókat tekintve, megelőzve például az ebben a szegmensben rendre kiemelkedő Madridot. „Csak a városban több mint ezer vendéglátóhely közül lehet választani, és ebben nincsenek benne a külvárosokban megbújó helyek. Biztosan nem ér senkit sem csalódás, ha egy festői kis kávézó mellett dönt, hiszen lenyűgöző átlagértékelést kaptak. Ami pedig az étkezések várható költségét illeti, körülbelül 19,26 dollárral (kb. hatezer forinttal – a szerk.) lehet kalkulálni egy ebédért vagy vacsoráért” – írja az Uswitch.

A vegetáriánus éttermek tekintetében a legjobb főváros Szerbia Belgrádja lett, amely egyébként az összesítettben az igen előkelő második helyen zárt. Utóbbi lista bronzérmese a bulgáriai Szófia.

Az értékelések alapján a brunchrajongók számára Tirana, Valletta vagy Lisszabon a legjobb opció egy ráérős reggelire, ugyanis ez a három főváros kapta a legjobb átlagot ebben a kategóriában.

Összesítésben egyébként szépen szerepeltek a közép-európai fővárosok; Pozsonnyal és Zágrábbal nem lövünk mellé, ha minőségi ételeket keresünk, bár a horvát főváros összeredménye nem lett túl fényes, de bőven kárpótolni tudja magasra értékelt kávézóival.

A top tizet a romániai Bukarest zárja, amely a legmagasabb pontszámmal büszkélkedhet kávézók (mind a hangulat, mind az ételek minősége) és a gyorséttermek terén.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

World Travel Awards pedig kihirdette az idei év legjobb európai úti céljait. Olyan kategóriákban nevezték meg a győzteseket, mint a legkalandosabb és legjobb városnéző hely, vagy a legjobb tengerparti üdülőhely.

(Forrás: gtp, fotók: Getty Images)

fővárosok | legjobb | ételek | lista | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram