Close
Három brunch-étel, amit az eper koronáz meg

Három brunch-étel, amit az eper koronáz meg

Ha tavasz, akkor jöhetnek az extra hosszúra nyújtott reggelik a napsütéses teraszon. Mint mindig, érdemes ezúttal is a szezonális zöldségekhez és gyümölcsökhöz nyúlnunk a fogások elkészítése során, így olyan ötleteket gyűjtöttük össze, amiben az eper kerül a középpontba.

Epres bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 bagett felszeletelve
  • 2 ek ricotta
  • 2 tk só
  • 1 tk frissen őrölt fekete bors
  • 5-6 eper apróra vágva
  • néhány rukkola a tálaláshoz
  • extra szűz olívaolaj
  • balzsamecet

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 250°C-ra. Egy tepsibe sorakoztatjuk a bagettszeleteket, megkenjük mindegyiket egy kis olívaolajjal, és addig sütjük, amíg a kenyér meg nem pirul.
  2. Közben egy közepes tálban összekeverjük a ricottát a sóval, a borssal és két teáskanál olívaolajjal. Az elkészült pirítósok tetejére kenjük, majd ráhalmozzuk az epreket is. Ízlésünk szerint sonkával is kiegészíthetjük. Rukkolával és néhány csepp balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.

Eper-bébispenót saláta

Hozzávalók a vinaigrette-hez:

  • 1/2 csésze balzsamecet
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek méz
  • só és frissen őrölt fekete bors

Hozzávalók a salátához:

  • 30 dkg bébispenót
  • 30 dkg friss eper
  • 1 kis csomag feta sajt
  • 1 kis fej lilahagyma vékony szeletekre vágva
  • 3/4 csésze apróra zúzott pekándió

Elkészítése:

  1. A vinaigrette-hez egy kis lábasba öntjük az ecetet, felforraljuk és hagyjuk, hogy a fele elpárologjon. Áttesszük egy kis tálba, hozzáadjuk az olívaolajat, a dijoni mustárt, a mézet, és habverővel elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. Egy salátástálba tesszük a spenótot, a felszeletelt epret, az összemorzsolt feta felét, a lilahagymát és a pekándiót. Rácsepegtetjük a vinaigrette-ünk egyharmadát, összekeverjük, majd rátesszük a maradék fetát, és meglocsoljuk a fennmaradt öntettel. Azonnal tálaljuk.
Császármorzsa eperszósszal

Hozzávalók az eperszószhoz:

  • 950 g eper negyedelve
  • 175 g porcukor
  • 175 ml narancslé
  • 1 csillagánizs
  • 1 ek narancslikőr

Hozzávalók a császármorzsához:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 4 db tojás
  • 3,5 dl tej
  • 4 dkg sós vaj
  • 3-4 dkg mazsola
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • rum

Elkészítése:

  1. Egy lábasba tegyük bele az epret és minden további hozzávalót, öntsük fel 125 ml vízzel, és kezdjük el főzni! Időnként keverjük meg, nehogy letapadjon a gyümölcs!
  2. Tíz perc elteltével lehúzzuk a tűzről, kivesszük belőle a csillagánizst, és homogén állagúra pürésítjük. Félretesszük.
  3. Elkészítjük a császármorzsát a szokásos módon (a pontos elkészítési útmutatót ide kattintva lehet elolvasni). Tálaláskor porcukorral meghintve és nagy adag eperszósszal meglocsolva kínáljuk. A díszítéshez használhatunk friss mentaleveleket és eperdarabokat is.

A villásreggeli tökéletes módja a hétvége elindításának. Ráadásul milliónyiképpen felkészülhetünk a tökéletes otthoni brunchra, a terülj-terülj asztalkámat pedig maximálisan saját ízlésünkre tudjuk formálni.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Hét tipp, hogy úgy grillezz zöldségeket, mint a profik!
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom