Close
Három brunch-étel, amit az eper koronáz meg

Három brunch-étel, amit az eper koronáz meg

Ha tavasz, akkor jöhetnek az extra hosszúra nyújtott reggelik a napsütéses teraszon. Mint mindig, érdemes ezúttal is a szezonális zöldségekhez és gyümölcsökhöz nyúlnunk a fogások elkészítése során, így olyan ötleteket gyűjtöttük össze, amiben az eper kerül a középpontba.

Epres bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 bagett felszeletelve
  • 2 ek ricotta
  • 2 tk só
  • 1 tk frissen őrölt fekete bors
  • 5-6 eper apróra vágva
  • néhány rukkola a tálaláshoz
  • extra szűz olívaolaj
  • balzsamecet

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 250°C-ra. Egy tepsibe sorakoztatjuk a bagettszeleteket, megkenjük mindegyiket egy kis olívaolajjal, és addig sütjük, amíg a kenyér meg nem pirul.
  2. Közben egy közepes tálban összekeverjük a ricottát a sóval, a borssal és két teáskanál olívaolajjal. Az elkészült pirítósok tetejére kenjük, majd ráhalmozzuk az epreket is. Ízlésünk szerint sonkával is kiegészíthetjük. Rukkolával és néhány csepp balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.

Eper-bébispenót saláta

Hozzávalók a vinaigrette-hez:

  • 1/2 csésze balzsamecet
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek méz
  • só és frissen őrölt fekete bors

Hozzávalók a salátához:

  • 30 dkg bébispenót
  • 30 dkg friss eper
  • 1 kis csomag feta sajt
  • 1 kis fej lilahagyma vékony szeletekre vágva
  • 3/4 csésze apróra zúzott pekándió

Elkészítése:

  1. A vinaigrette-hez egy kis lábasba öntjük az ecetet, felforraljuk és hagyjuk, hogy a fele elpárologjon. Áttesszük egy kis tálba, hozzáadjuk az olívaolajat, a dijoni mustárt, a mézet, és habverővel elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. Egy salátástálba tesszük a spenótot, a felszeletelt epret, az összemorzsolt feta felét, a lilahagymát és a pekándiót. Rácsepegtetjük a vinaigrette-ünk egyharmadát, összekeverjük, majd rátesszük a maradék fetát, és meglocsoljuk a fennmaradt öntettel. Azonnal tálaljuk.
Császármorzsa eperszósszal

Hozzávalók az eperszószhoz:

  • 950 g eper negyedelve
  • 175 g porcukor
  • 175 ml narancslé
  • 1 csillagánizs
  • 1 ek narancslikőr

Hozzávalók a császármorzsához:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 4 db tojás
  • 3,5 dl tej
  • 4 dkg sós vaj
  • 3-4 dkg mazsola
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • rum

Elkészítése:

  1. Egy lábasba tegyük bele az epret és minden további hozzávalót, öntsük fel 125 ml vízzel, és kezdjük el főzni! Időnként keverjük meg, nehogy letapadjon a gyümölcs!
  2. Tíz perc elteltével lehúzzuk a tűzről, kivesszük belőle a csillagánizst, és homogén állagúra pürésítjük. Félretesszük.
  3. Elkészítjük a császármorzsát a szokásos módon (a pontos elkészítési útmutatót ide kattintva lehet elolvasni). Tálaláskor porcukorral meghintve és nagy adag eperszósszal meglocsolva kínáljuk. A díszítéshez használhatunk friss mentaleveleket és eperdarabokat is.

A villásreggeli tökéletes módja a hétvége elindításának. Ráadásul milliónyiképpen felkészülhetünk a tökéletes otthoni brunchra, a terülj-terülj asztalkámat pedig maximálisan saját ízlésünkre tudjuk formálni.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Egy fiatal séf nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét
Nyolc budapesti étterem, ahol a legjobb levesekbe kanalazhatunk
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom