Minden ízében jégkrém ez a hűsítő fagyizó

Ívek és hullámos felületek töltik ki azt a kis brnói fagyizót, amelyet a cseh Holky Rády Architekturu (Lányok, akik szeretik az építészetet) stúdió tervezett.

A Ještě Jednu (Még egy) névre hallgató üzlet mindössze 29,5 négyzetméterén kapott helyet a tükrös üveggel leválasztott konyha, a hűtő, amelyben földöntúli harmóniában sorakoznak egymáson a jégkrémesdobozok, és még egy kávézósarok is van.

A helyi illetőségű tervezőiroda játékos környezetet akart létrehozni az épület íves bejárataiból és mennyezetéből kiindulva. Ez a motívum köszön vissza többek között a csilláron és az acél mosdókagylón is.

A pasztellárnyalatok kiemelik a jégkrémek színeit, míg az acélfelületek visszatükrözik a környezetüket.

Az építészek még finom utalásokat is elhelyeztek, melyekben az üzlet tágabb környezetének és Olaszországnak, a gelato hazájának hangulata köszön vissza.

A pult elülső oldalát díszítő, hullámos, fehér betonból készült panel például utal a klasszikus oszlopokra, és a közeli, középkori templom pilléreire is. Az acél mosdókagyló pedig főhajtás az olasz utcák és terek kútjai előtt.

Ezek a világ legvagányabb fagyizói, ahol egy-egy gombóc a fine diningot súrolja, ha pedig nem mozdulnál ki otthonról a hőségben, akkor mutatunk néhány házilag elkészíthető, egészséges jégkrémet.

(Forrás: Dezeen, képek: Barbora Kudelová/Dezeen)

Brno | fagyizó | Ještě Jednu | csehország | Holky Rády Architekturu | fagyi

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom