Close
Újabb szakasszal bővült a Budapest-Balaton bicikliút

Újabb szakasszal bővült a Budapest-Balaton bicikliút

Szűk másfél hónapja, június 17-én készült el az első szakasz a főváros és Etyek között, most pedig újabb utat avattak.

Így már egészen a Velencei-tóig el lehet jutni biciklivel. Az útvonal teljes, 108,2 kilométeres hosszából az Etyek–Velence szakasz 32,6 kilométert tesz ki, ez magában foglalja a már korábban meglévő, 2,9 kilométer hosszú kerékpárutat Gyúró és Tordas között.

A hazai forrásból megvalósuló kivitelezés két rész-szakaszban történt: az Etyek−Todas szakaszon a Colas Út Zrt., a Tordas−Velence szakaszon a Swietelsky Magyarország Kft. dolgozott, összesen nettó 2,7 milliárd forint értékben.

Az útvonal mentén több pihenőhelyet is kialakítottak, Pázmándon a Bágyom-ér felett pedig egy 6 méteres kerékpáros híd épült.

A szakasz Velence lakott területén éri el a Velencei-tavat és az Enyedi utcában csatlakozik a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal következő, Velence-Székesfehérvár szakaszához, egyúttal a Velencei-tó körüli kerékpárúthoz.

Ezen az öt epikus európai kerékpárúton is nagy élmény végigtekerni, itt pedig megismerhetsz valakit, aki valóban bejárta két keréken a fél kontinenst.

(Forrás: Magyar Építők, képek: Unsplash, Getty Images)

velencei tó | kerékpárút | bicikli | bicikliút | Budapest-Balaton kerékpárút

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram