Close
Újabb szakasszal bővült a Budapest-Balaton bicikliút

Újabb szakasszal bővült a Budapest-Balaton bicikliút

Szűk másfél hónapja, június 17-én készült el az első szakasz a főváros és Etyek között, most pedig újabb utat avattak.

Így már egészen a Velencei-tóig el lehet jutni biciklivel. Az útvonal teljes, 108,2 kilométeres hosszából az Etyek–Velence szakasz 32,6 kilométert tesz ki, ez magában foglalja a már korábban meglévő, 2,9 kilométer hosszú kerékpárutat Gyúró és Tordas között.

A hazai forrásból megvalósuló kivitelezés két rész-szakaszban történt: az Etyek−Todas szakaszon a Colas Út Zrt., a Tordas−Velence szakaszon a Swietelsky Magyarország Kft. dolgozott, összesen nettó 2,7 milliárd forint értékben.

Az útvonal mentén több pihenőhelyet is kialakítottak, Pázmándon a Bágyom-ér felett pedig egy 6 méteres kerékpáros híd épült.

A szakasz Velence lakott területén éri el a Velencei-tavat és az Enyedi utcában csatlakozik a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal következő, Velence-Székesfehérvár szakaszához, egyúttal a Velencei-tó körüli kerékpárúthoz.

Ezen az öt epikus európai kerékpárúton is nagy élmény végigtekerni, itt pedig megismerhetsz valakit, aki valóban bejárta két keréken a fél kontinenst.

(Forrás: Magyar Építők, képek: Unsplash, Getty Images)

velencei tó | kerékpárút | bicikli | Budapest-Balaton kerékpárút | bicikliút

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyílik az utazási lehetőség az oltatlanok számára a hajótársaságoknál

Vegán ételt kért a repülőn, döbbenetes, hogy mit kapott az utas

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom