Close
Átadták a Budapest-Balaton bicikliút első, legjobban várt szakaszát

Átadták a Budapest-Balaton bicikliút első, legjobban várt szakaszát

Átadták a régóta várt kerékpárút első, Budapest és Etyek közötti szakaszát.

A munkálatok során 11,5 kilométer hosszan burkolták le a földutakat, táblákat helyeztek ki és felfestették az útra a biciklis jeleket, a 3,3 méter széles út mellett 292 fát is elültettek. Az elkészült részen, melyről Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár az átadón azt mondta, “a legjobban várt szakasz”, ettől a hónaptól lehet majd bringázni.

A biatorbágyi viadukt

Az összesen 109 kilométer hosszú Budapest-Balaton kerékpárút folyamatosan épül,

ebből az Etyekig tartó szakasz 23 kilométert tesz ki, és különlegessége a biatorbágyi viadukton való átkelés.

A következő megállók Tordas, Velence, Székesfehérvár és Polgárdi lesznek, majd az út Balatonakarattyánál csatlakozik a Balatoni Bringakör útvonalához a 710-es főút és a település közötti szakasz kiépítésével.

Ha Etyeket már megjártad, akkor ajánlunk öt epikus európai kerékpárutat, amelyen érdemes az idén végigtekerni, ezzel a kerékpárral vontatható faházzal pedig bárhol letáborozhatsz.

(Forrás: MTI, LikeBalaton, NIF, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

átadó | bicikli | Budapest-Balaton kerékpárút | elkészült | első szakasz

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom