Close
Átadták a Budapest-Balaton bicikliút első, legjobban várt szakaszát

Átadták a Budapest-Balaton bicikliút első, legjobban várt szakaszát

Átadták a régóta várt kerékpárút első, Budapest és Etyek közötti szakaszát.

A munkálatok során 11,5 kilométer hosszan burkolták le a földutakat, táblákat helyeztek ki és felfestették az útra a biciklis jeleket, a 3,3 méter széles út mellett 292 fát is elültettek. Az elkészült részen, melyről Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár az átadón azt mondta, “a legjobban várt szakasz”, ettől a hónaptól lehet majd bringázni.

A biatorbágyi viadukt

Az összesen 109 kilométer hosszú Budapest-Balaton kerékpárút folyamatosan épül,

ebből az Etyekig tartó szakasz 23 kilométert tesz ki, és különlegessége a biatorbágyi viadukton való átkelés.

A következő megállók Tordas, Velence, Székesfehérvár és Polgárdi lesznek, majd az út Balatonakarattyánál csatlakozik a Balatoni Bringakör útvonalához a 710-es főút és a település közötti szakasz kiépítésével.

Ha Etyeket már megjártad, akkor ajánlunk öt epikus európai kerékpárutat, amelyen érdemes az idén végigtekerni, ezzel a kerékpárral vontatható faházzal pedig bárhol letáborozhatsz.

(Forrás: MTI, LikeBalaton, NIF, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

átadó | bicikli | bicikliút | első szakasz | Budapest-Balaton kerékpárút

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom