Close
Átadták a Budapest-Balaton bicikliút első, legjobban várt szakaszát

Átadták a Budapest-Balaton bicikliút első, legjobban várt szakaszát

Átadták a régóta várt kerékpárút első, Budapest és Etyek közötti szakaszát.

A munkálatok során 11,5 kilométer hosszan burkolták le a földutakat, táblákat helyeztek ki és felfestették az útra a biciklis jeleket, a 3,3 méter széles út mellett 292 fát is elültettek. Az elkészült részen, melyről Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár az átadón azt mondta, “a legjobban várt szakasz”, ettől a hónaptól lehet majd bringázni.

A biatorbágyi viadukt

Az összesen 109 kilométer hosszú Budapest-Balaton kerékpárút folyamatosan épül,

ebből az Etyekig tartó szakasz 23 kilométert tesz ki, és különlegessége a biatorbágyi viadukton való átkelés.

A következő megállók Tordas, Velence, Székesfehérvár és Polgárdi lesznek, majd az út Balatonakarattyánál csatlakozik a Balatoni Bringakör útvonalához a 710-es főút és a település közötti szakasz kiépítésével.

Ha Etyeket már megjártad, akkor ajánlunk öt epikus európai kerékpárutat, amelyen érdemes az idén végigtekerni, ezzel a kerékpárral vontatható faházzal pedig bárhol letáborozhatsz.

(Forrás: MTI, LikeBalaton, NIF, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

bicikliút | Budapest-Balaton kerékpárút | elkészült | bicikli | első szakasz

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram