Megnézték, hogy mennyire működik a most bevezetett, új bérletrendszer: tízből hét ember szerint pozitív a változás

A BKK kutatásából kiderül, hogy az emberek több mint háromnegyede százaléka egyetért a kölcsönös bérletelfogadás bevezetésével.

A fővárosban közlekedők nagy többsége, 78 százaléka egyetért a kölcsönös bérletelfogadás bevezetésével, derült ki a BKK friss felméréséből.

Az ezer ember megkérdezésével végzett online, reprezentatív kutatás alapján tízből hét budapesti egyetért a Budapest-bérlet árának csökkenésével, és a válaszadók fele szerint az intézkedés hatására többen fogják választani a jövőben a közösségi közlekedést.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából készített felmérés szerint leginkább a 30 év alattiak (85 százalék) és a 65 év felettiek (84 százalék) támogatják az új rendszert, de minden, a felmérésben részt vevő korosztályban legalább 72 százalékos az elégedettség.

A budapestiek 84 százaléka úgy gondolja, hogy jelentős előrelépés az, hogy egy bérlettel lehet a fővároson belül és az agglomerációban utazni, 73 százalékuk véli úgy továbbá, a Budapest-bérlet árának csökkenése a fővárosiak érdekét szolgálja.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a válaszadók közel fele (49 százalék) szerint az intézkedés hatására a jövőben többen választják majd a tömegközlekedést.

A Budapest-bérlet érvényes a főváros egész területén a BKK járatai mellett a Volánbusz környéki (kék) és regionális (sárga) autóbuszain, a MÁV-HÉV járatain, valamint minden MÁV-START-vasútjáraton Budapesten belüli utazás esetén a 2. kocsiosztályon. A BKK-járatokon érvényes a Pest megyére váltott havi vármegyebérlet, valamint a havi országbérlet is.

bkv | bkk | bérlet | vármegyebérlet

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom