Close
A trunk show, amely néhány napra megállította az időt Budapesten

A trunk show, amely néhány napra megállította az időt Budapesten

A rendkívüli egészségügyi óvintézkedések mellett is sikeresen zárult a Deák Palotában megrendezett idei Budapest Central European Fashion Week (BCEFW).

A tervezők a budapesti divathét történetében először mutatták be egy különleges trunk show keretében a 2020–21-es őszi-téli kollekciókat.

És bár a járványügyi előírások miatt csak korlátozott számú közönség tekinthette meg a szeptember 10. és 13. között megrendezett divathetet, a nagy érdeklődés így sem maradt el.

A szeptemberi divathetet többek között a

Zsigmond Dora menswear, Nubu, Artista, Cako, Maison Marquise, Tomcsanyi, Alma Vetlényi, Romani, Sármán Nóra, Varga Viktória, Celeni és az Elysian részvételével rendezték meg.

A BCEFW részeként egy pop-up store, azaz egy ideiglenes üzlet is megnyitotta kapuit a résztvevők előtt, így már a helyszínen is megvásárolhatók voltak a tervezők kollekciói.

Bár a szeptemberi budapesti divathéten létszámkorlátot és szigorú egészségügyi előírásokat vezettek be, ez mégsem állta útját az eladásoknak.

A vasárnapig nyitva tartó Deák utcai ideiglenes üzletet átlagosan napi száz érdeklődő kereste fel, és napi tíz–tizenkét eladás született.

Az üzletben az első napokban a pólók és a maszkok iránt volt a legnagyobb a kereslet, de kiegészítőket, kabátokat és ruhákat is előszeretettel vásároltak.

Az eseményen összesen huszonkét magyar tervező mutathatta be legújabb kollekcióit, a rendezvényt a szervezők szerint több mint 187 ezer felhasználó követte figyelemmel a közösségi médián keresztül.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Magyar Divat & Design Ügynökség, MTI, BCEFW)

divathét | budapest | trunk show | hfda

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram