Close
Ezen a fesztiválon idén is különleges válogatással ünnepelheted a fotográfiát

Ezen a fesztiválon idén is különleges válogatással ünnepelheted a fotográfiát

A Budapest FotóFesztivál ötödik alkalommal nyílik meg 2021. március 26-án 19 órakor a Műcsarnokban, ezúttal virtuálisan, amely a Facebook-on és YouTube-on lesz követhető és a Műcsarnok YouTube-oldalán.

Az ötödik éve megrendezett Budapest FotóFesztivál nyitókiállításán negyvenegy fotográfus közel hetven felvételén a fotográfia 20. századi történetének részletgazdag képe rajzolódik ki. A kiállítás kurátorát, a diChroma Photography igazgatóját, Anne Morint a fotótörténeti archívumok iránt érdeklődése vezette a New York-i galeristához. A világhírű galéria archívumából készült személyes válogatásában a 20. századi fotográfia legjelentősebb alkotóinak kitűnő képeit láthatja a közönség, ismerős és ritkán látható felvételeket egyaránt.

Az ikonikus nevek között – mint Berenice Abbott, Araki, John Heartfield, William Eggleston, Walker Evans, Allen Ginsberg, Helmut Newton vagy Man Ray – kitüntetett helyet foglalnak el a világhírű magyar származású fotográfusok, köztük André Kertész, Robert Capa és Martin Munkácsi – olvasható a május 21-ig tartó esemény Facebook-oldalán.

Eközben Debrecenben továbbra sem áll meg az élet: a koronavírus-járvány ellenére három kiállítással is várják az érdeklődőket.

(Forrás: BudapestPhotoFestival, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ha már tavasz van, fesztivál is lesz Budapesten
„Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás, Budapest
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom