Close
Ezen a fesztiválon idén is különleges válogatással ünnepelheted a fotográfiát

Ezen a fesztiválon idén is különleges válogatással ünnepelheted a fotográfiát

A Budapest FotóFesztivál ötödik alkalommal nyílik meg 2021. március 26-án 19 órakor a Műcsarnokban, ezúttal virtuálisan, amely a Facebook-on és YouTube-on lesz követhető és a Műcsarnok YouTube-oldalán.

Az ötödik éve megrendezett Budapest FotóFesztivál nyitókiállításán negyvenegy fotográfus közel hetven felvételén a fotográfia 20. századi történetének részletgazdag képe rajzolódik ki. A kiállítás kurátorát, a diChroma Photography igazgatóját, Anne Morint a fotótörténeti archívumok iránt érdeklődése vezette a New York-i galeristához. A világhírű galéria archívumából készült személyes válogatásában a 20. századi fotográfia legjelentősebb alkotóinak kitűnő képeit láthatja a közönség, ismerős és ritkán látható felvételeket egyaránt.

Az ikonikus nevek között – mint Berenice Abbott, Araki, John Heartfield, William Eggleston, Walker Evans, Allen Ginsberg, Helmut Newton vagy Man Ray – kitüntetett helyet foglalnak el a világhírű magyar származású fotográfusok, köztük André Kertész, Robert Capa és Martin Munkácsi – olvasható a május 21-ig tartó esemény Facebook-oldalán.

Eközben Debrecenben továbbra sem áll meg az élet: a koronavírus-járvány ellenére három kiállítással is várják az érdeklődőket.

(Forrás: BudapestPhotoFestival, fotók: Getty Images)

fesztivál | Virtuális | galéria | fotók | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram