Close
Budapest dobogós a világ legbiztonságosabb városainak listáján

Budapest dobogós a világ legbiztonságosabb városainak listáján

A WayAway kutatása szerint a nők huszonnégy százaléka biztonsági okok miatt lemond az utazásról. Ezért összeállították számukra a világ legbiztonságosabb városainak listáját, amin a magyar főváros igen előkelő helyen szerepel.

A kutatásban a WayAway nevű utazási oldal a világ több mint kétszáz városát vizsgálta meg, hogy segítse a hölgyeket utazásaik megtervezésében. A vizsgálat eredményeképpen pedig összeállt egy harmincas lista a legbiztonságosabb városokról, amiket kifejezetten ajánlani tudnak az egyedül utazók számára. A kutatás során interjúkat készítettek a helyi lakosokkal, plusz több forrásból vizsgálták a legfrissebb biztonsági jelentéseket.

A vállalat PR és kommunikációs vezetője, Janis Dzenis szerint a női utazók biztonságérzete gazdasági szempont is, hiszen amennyiben garanciákat tudnak adni a hölgyeknek, növelni tudják eladásaikat egy olyan célcsoport körében, amely a világ lakosságának felét alkotja.

A rangsor első helyére Izland lélegzetelállító fővárosa, Reykjavík került, a második helyet a Puerto Ricóban található, napsütötte San Juan szerezte meg.

A harmadik legbiztonságosabb városnak pedig Budapest bizonyult.

Íme, a világ harminc legbiztonságosabb városa az egyedül utazó nők számára:

 1. Reykjavík, Izland
 2. San Juan, Puerto Rico
 3. Budapest, Magyarország
 4. Szingapúr
 5. Madrid, Spanyolország
 6. Toronto, Kanada
 7. Boston, Egyesült Államok
 8. München, Németország
 9. Dublin, Írország
 10. Berlin, Németország
 11. San Diego, Egyesült Államok
 12. London, Egyesült Királyság
 13. Oahu/Honolulu, Hawaii
 14. Tokió, Japán
 15. Hongkong
 16. Bécs, Ausztria
 17. Doha, Katar
 18. Barcelona, ​​Spanyolország
 19. Washington, Egyesült Államok
 20. Amszterdam, Hollandia
 21. Seattle, Egyesült Államok
 22. Orlando, Egyesült Államok
 23. Houston, Egyesült Államok
 24. New York, Egyesült Államok
 25. Los Angeles, Egyesült Államok
 26. Chicago, Egyesült Államok
 27. San Francisco, Egyesült Államok
 28. Kuala Lumpur, Malajzia
 29. Prága, Csehország
 30. Las Vegas, Egyesült Államok

Az egyedül utazó hölgyek busszal is eljuthatnak a magyar fővárosba, hiszen Budapestet is érinti a világ leghosszabb buszútja. A TIME magazin által is ajánlott fővárosunkban járva pedig érdemes fejest ugraniuk a gasztronómiába is. Ebben a cikkünkben Budapest egyik legszebb éttermének irányváltásáról írunk.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

budapest | női utazók | utazás | biztonságos város | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram