Close
Budapestet is érinti a világ leghosszabb buszútja

Budapestet is érinti a világ leghosszabb buszútja

Ötvenhat nap alatt huszonkét országot lehet bejárni.

Az indiai Adventures Overland road tripeket szervező cég tavaly már meghirdetett idénre egy extrémhosszú buszos utat Delhiből Londonba, azonban ez nem jött össze, mert több, közbeeső országba sem léphetnek be jelenleg turisták.

Így aztán változtattak az útvonalon, a kiinduló állomás pedig Isztambul lesz, ahonnan

Görögországon keresztül az első megállóhelyre, Szófiába érkeznek az utasok, majd többek között Budapesten, Prágában, Varsóban, Zágrábban és Ljubljanában is megállnak majd az 56 napos, 22 országot érintő út során.

Az éjszakákat a turisták különböző szállásokon töltik, napközben pedig városnézéseken és más érdekes tevékenységekben vehetnek részt, egy kis kerülővel állítólag még egy finnországi északifénymustra is belefér a programba, amely idén augusztusban kezdődik. A csomag körülbelül 2 millió indiai rúpiába (körülbelül nyolc és félmillió forintba) kerül majd.

Hasonlóan hosszú utat egyébként vonattal is megtehetünk London és Marokkó között, a világ leghosszabb folyami körútjáért pedig Indiába kell utaznunk.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

london | Isztambul | leghosszabb | a világ leghosszabb | busz

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezeken az olasz strandokon nem lesz tömeg a nyáron, nem léphetnek be akármennyien

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram