Ez a nyolc program garantáltan kizökkent a megszokottból az idei Budapest Ritmón

Eddig is rendre meghatározó szerep jutott a főváros tavaszi zsongásában a Budapest Ritmo fesztiválnak, ami idén először nem csupán a világzene javát hozza el a lüktető belváros szívébe.

Az ősi zenékből építkező műfajok, fúziós stílusok, váratlan kulturális keveredések, a frissítően új hangszerek, technikák és ötletek mellett  újdonságként filmprogram, szakmai konferencia, zeneipari beszélgetések, showcase program és kapcsolatépítési lehetőségek is várják a közönséget április 7-10. között.

Három rendhagyó atmoszférájú helyszínt lesz érdemes megcélozni: az Akváriumot, a Szimpla Kertet és a Toldit (a nagy esemény után pedig az országosan megrendezendő Ritmo Piknik valamelyikét).

Itt pedig ajánlunk nyolc programot az idei fesztiválról.

Amadou & Mariam

A Maliból származó házaspár a Budapest Ritmo egyik fő fellépője. Játszottak már egy színpadon a U2-val és a Coldplayjel is, lemezeik producere Manu Chao volt.

Zenéjük Mali fővárosának, Bamakónak jellegzetes kulturális mixét idézi meg fülbemászó dalokkal.

Bővebb információ

Divanhana

Hallottál már a sevdahról? Ha nem, akkor irány április 9-én az Akvárium Klub, ahol a bosznia-hercegovinai Divanhana a balkán zenét dzsesszel, popzenével és modern klasszikus zenével keveri.

Szívszorító és felemelő lesz!

Bővebb információ

Sutari

Réges-régi népdalok és saját szerzemények váltják egymást a repertoárjukban.​​ A lengyel népzenében utazó Sutari formációban három énekhang kísérletezve keresi a mély gyökerű dallamok útját a mai közönség füleihez és szívéhez.

Újító hozzáállásuk minden dalukban visszatükröződik: különböző technikákkal, polifonikus énekkel, hagyományos dalokkal tartják hatásuk alatt a közönséget.

Bővebb információ

Liraz

A varázslatos hangú izraeli–perzsa énekesnő a Budapest Ritmo headlinere, akit a színpadon kívül amerikai filmekben és a Teherán (2021) című kémfilmsorozat főhőseként is megismerhettünk.

Az énekes-dalszerző a modern izraeli zenét ötvözi perzsa gyökereivel – Rumi-versektől altatódalokon át a táncparkettet megőrjítő dalokig.

Bővebb információ

Uljana Quartet x Korom Anna x Fecske Flóra

Idén először filmprogrammal bővül a Budapest Ritmo: magyar rendezők és zenészek közös filmjeinek premierjei, zenés dokumentumfilmek is láthatók.

Az Uljana Quartet, Korom Anna rendező és Fecske Flóra operatőr közös alkotása egy többgenerációs család lakásába invitál.

A zenés film az együttélés apró rezdüléseit és az élet nagy fordulópontjait a maguk drámaiatlanságában és gyönyörűségében viszi vászonra.

Bővebb információ

Hannah James & Toby Kuhn

A brit folk szcéna fényes csillagai zenélve mesélő, párbeszédszerű dalaikkal pillanatok alatt bevonják a hallgatót.

A cselló és a harmonika izgalmas textúrájú, végtelenül kombinálható hangzásvilágot ad, ami kiemeli Hannah James tiszta hangját és őszinte, vallomásos dalait.

Bővebb információ

Agonia

A Tomasz Knittel által rendezett Agonia a világhírű énekest és zenészt, Adam Strugot követi. A film célja egyrészt a hagyomány lassú elfeledésének dokumentációja, másrészt viszont talán az idő megállítása is.

Az Agonia road movie stílusban forgatott izgalmas, sokrétű zenei dokumentumfilm.

Bővebb információ

Rodenice

A szerb formáció tagjai hátborzongatóan izgalmas,  zsigeri hatást kiváltó, ősi a cappella énekmódot választottak arra, hogy a legmodernebb témákkal foglalkozzanak: saját nőiségükkel, a fiatal felnőttkor identitásválságával.

Feszes előadásaik hosszú ideig a közönséggel maradnak.

Bővebb információ

(Fotók: Piotr Spigiel, Bezzeg Gyula)

fesztivál | Lengyelország | Budapest Ritmo | koncert | program

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom