Close
Két év után újraindul Budapestről ez a közvetlen járat a Távol-Keletre

Két év után újraindul Budapestről ez a közvetlen járat a Távol-Keletre

November 11-től újra közlekednek a Shanghai Airlines közvetlen, menetrend szerinti járatai  a Sanghaj-Putung repülőtér és Budapest között.

A China Eastern leányvállalatának Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépei kezdetben heti egy alkalommal, péntekenként repülnek Budapestre Sanghajból és vissza. Az FM 869-es járatok helyi idő szerint 0:20-kor szállnak fel Sanghajból és hajnali 5-kor érkeznek meg Ferihegyre, majd visszafelé FM 870-as számmal 20:30-kor indulnak és másnap délután kettőkor szállnak le a Putung repülőtéren.

December 21-től heti kettő (szerda és péntek), 2023. január közepétől pedig heti három (szerda, péntek és vasárnap) járat indul az útvonalon, amelyre már lehet repülőjegyeket vásárolni, egyelőre a téli menetrend végéig.

A légitársaság Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépei 2019 nyarától a járvány kezdetéig hetente többször közlekedtek Budapestre közvetlenül Sanghajból, valamint Hszian és Csengtu érintésével, azonban 2020 januárjában  a cég felfüggesztette a járatokat.

Az utóbbi hónapokban egyébként a légitársaság gépei többször is megfordultak Ferihegyen, de csak árut szállítottak.

Úgy tűnik, a Kínával való összeköttetés egyre gördülékenyebb, a nyáron az Air China pekingi járata is újraindult.

(Forrás: Airportal, képek: Getty Images)

budapest | kína | repülő | közvetlen | közvetlen járat

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram