Close
A sebességrekord-döntés élményét adja a legújabb Bugatti Chiron

A sebességrekord-döntés élményét adja a legújabb Bugatti Chiron

A Bugatti neve egyet jelent a világ leggyorsabb szuperautóival, és bár a Chiron végsebességére senki sem panaszkodhat, most kijött a még gyorsabb Super Sport változata.

Az 1001 lóerős Veyron megjelenése új fejezetet nyitott a szupersportautók történetében: a Bugatti csúcsmodelljével tizenhat éve 408 km/órás sebességet értek el, ezzel megdöntötték a sorozatgyártású modellek rekordját. 2010-ben a Super Sport változata még ennél is tovább ment, amikor 431 km/órás sebességet futottak meg vele.

Az utódja minden téren felülmúlja a Veyront, még a sebességével is. 8 literes, 16 hengeres, 1500 lóerős motorjával a Chironnak már az alapváltozata is 420 km/órára képes, és a Bugatti azt is megmutatta, hogy milyen lehetőségek vannak a szupersportautójában, amikor

2019-ben egy átalakított karosszériás prototípussal elérték a 490 km/órát.

Csak azért nem számít hivatalos sebességrekordnak az eredmény,

mert a Volkswagen németországi tesztpályáján a burkolat sajátosságai miatt csak az egyik irányban futották meg ezt a tempót, pedig a Guinness szabályzata előírja, hogy az időjárási és domborzati viszonyok kiegyenlítésére a két irányban elért sebesség átlaga adja a rekordot.

A Chiron által elért sebesség ennek ellenére is több mint figyelemreméltó, és a Bugatti most

a vevőinek is elérhetővé teszi a csúcsra törő szuperautóját.

A most leleplezett Super Sport változat ugyanis azt a 25 centiméterrel nyújtott, áramvonalasabb formájú karosszériát kapja, mint a 490 km/órával száguldó prototípus.

A Super Sport motorja is erősebb a szériamodellénél,

1600 lóerőre képes, amivel 5,8 másodperc alatt éri el a kétszázat, és 12,1 másodperc múlva háromszázzal száguld. A Chiron végsebességét ennél a változatnál 420-ról 440 km/órára növelték, és izgalmas részlet, hogy padlógáznál 400 km/óra felett kapcsolja a sebességváltó a hetedik fokozatot.

A csúcsmodell nemcsak a nyúlánk formájával, hanem a nagyobb légbeömlőivel, a teljesen a karosszériába simuló hátsó szárnyával és az egymás fölött elhelyezett dupla kipufogóvégével is különbözik a többi Chirontól. Stílusos részlet, hogy az első kerekek fölé éppen

olyan kerek légkilépőket tettek, mint a legendás EB110 Super Sport változatára.

A Bugatti újdonsága annak ellenére, hogy szédítő sebességre képes, kényelmes túrakocsi is

egyben, amivel alighanem a vásárlói igényekre válaszolnak: többen fogják kontinenst átszelő utazásra használni, mint versenypályán próbálgatni. Az adók nélkül is 3,2 millió euróba kerülő Super Sport első példányait 2022-ben vehetik át a vevők.

Szélsebes kínálat

A Bugattinál ügyesen alakítják a kínálatot úgy, hogy minél többet hozzanak ki egyetlen modellből. A Chironnak már korábban megjelent a sportos hangulatú Sport és a versenypályára szánt Pur Sport változata, de az egyedi karosszériás, limitált példányszámú Centodieci és Divo, valamint az egyetlen példányban készülő La Voiture Noire is a Chiron technikáját használja.

FOLYTASD EZZEL
Új szintre emeli a vendéglátást a Rolls-Royce szekrénykéje
Saját múzeumi részleget kapott Olaszországban a motorcsónakok Ferrarija
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom