Close
Húsz szerencsésnek biztosan emlékezetes lesz a Bugatti száztizedik születésnapja

Húsz szerencsésnek biztosan emlékezetes lesz a Bugatti száztizedik születésnapja

A Chiron Sport 110 Ans Edition névből kiderülhet, hányadik születésnapjára készül egy igazán dekoratív, limitált kiadású autóval a legendás Bugatti. 

Joggal aggathatjuk ezt a jelzőt az Ettore Bugatti által a franciaországi Molsheimben 1909-ben alapított gyárra, ráadásul a Bugatti az egyik legidősebb, napjainkban is működő autómárkának számít. Ezt a rendkívüli jubileumot pedig az alkalomhoz méltó módon ünnepli: húsz darabot rak össze a vadító alakú Chiron Sport 110 Ans Editionből.

A modell valamennyi darabja ugyanazt a hangulatvilágot kapja (matt sötétkék fényezést, világoskék féknyergeket, és itt-ott, például a spoiler alsó részén a francia trikolór színeit), tehát az exkluzív kiadás személyre szabására nincs lehetősége az érdeklődőnek, kénytelen beérni a gyártó által megálmodott vonalakkal.

Azért nem nagyon kell sajnálni a szerencsés vevőt, hiszen a kékben pompázó bőrkárpitozással és ülésekkel együtt egy igazán impozáns, szénszálas anyagból készült karosszériájú szupersportautóhoz juthat.

A kék, fehér és piros színek egyébként az utastérben is feltűnnek, hogy tökéletesen harmonizáljanak a külső fényezéssel. Díszcsíkként számos helyen felbukkan még a francia zászló, ilyen a volán teteje, a hátsó szárny, a visszapillantó és az üléshuzat, illetve a limitált szériához egy nem kevésbé látványos Sky View nevű üvegtető is tartozik.

Nem nyúltak viszont a Chiron Sport típusra épülő limitált kiadás teljesítményéhez, ami persze alapból sem visszafogott: ezerötszáz lóerős, nyolcliteres, V16-os, négyturbós motor kelti a zajt a motorháztető alatt. A kevés különbséget a több karbonkiegészítő (ablaktörlő, hűtőburkolat) jelenti.

A százra mindössze 2,4 másodperc alatt gyorsuló, 420 km/h végsebességgel száguldozni képes hipercsodával a genfi autószalonon lehet majd közelebbről megismerkedni.

(Fotók: Motorauthority)

sportautó | szupersportautó | bugatti | limitált kiadás | autó

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram