A főpolgármester jóváhagyta, hogy gazdák és fuvarozók kétszáz nehézjárművel a parlament előtt tüntessenek Bukarestben

Bukarest főpolgármestere engedélyt adott csütörtökön arra, hogy a több mint egy hete a város körgyűrűjén kívül tüntető gazdák vasárnap, hétfőn és kedden a parlament előtti Alkotmány-téren rendezzenek tüntetést, ám mind a résztvevők, mind pedig a fővárosba behajtó nehézjárművek száma tekintetében korlátokat szabott meg.

"Jóváhagytam egy tüntetést, amely nem érinti a bukaresti forgalmat. Ez vasárnap, hétfőn és kedden lesz a Constitutiei- (Alkotmány-) tér parkolójában, az engedélyt pedig ötezer emberre, száz traktorra és száz (félpótkocsi nélküli) nyergesvontatóra adtam ki" – írta Nicusor Dan közösségi oldalán.

Korábban a főpolgármester elutasította a fuvarozók és gazdálkodók első kérelmét, arra hivatkozva, hogy "nem ésszerű". Ebben ugyanis a kormány előtti Victoriei-tér és a szomszédos utcák teljes elfoglalását kérték 15 ezer teherautó és mezőgazdasági munkagép számára.

Romániában január 10-e óta munkagépekkel és nehézjárművekkel felvonuló gazdák, illetve fuvarozók spontán tüntetései okoznak fennakadásokat a közlekedésben.

A forgalomlassításban megnyilvánuló megmozdulás résztvevői állításuk szerint főleg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások drágulása, az üzemanyag jövedéki adójának növekedése ellen tiltakoznak, és a Románián áthaladó ukrán gabonaexport törvénytelen romániai értékesítésének megakadályozását követelik.

Különböző szakmai szervezetek, valamint az utcán tiltakozó gazdák és fuvarozók küldöttségei is több ízben tárgyaltak a kormány képviselőivel, de csak részmegállapodások születtek, a demonstrációk csütörtökön is folytatódtak.

(Fotó: Unsplash)

románia | parlament | bukarest | tüntetés | gazda

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, a magyarországi átlagbérekből mennyire lehet kifizetni egy albérletet: az eredmény elképesztően lesújtó

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom