Újabb ország nyitott meg az oroszok előtt, hamarosan tőlük is megszerezhetik a vízumot az utazók

Európa sok országa nem látja szívesen az oroszokat, de a schengeni övezethez frissen csatlakozott Bulgária nem tartozik ezek közé.

Az ország ugyanis bejelentette, hogy április 1-jétől schengeni vízumot ad ki orosz állampolgároknak, de hangsúlyozza, hogy a sorban állás ideje ugyanannyi lesz, mint a többi schengeni országban. Az orosz TASZSZ hírügynökség szerint a dokumentumokat a moszkvai bolgár nagykövetség és a szentpétervári főkonzulátuson állítják majd ki.

Bulgária Romániával együtt március 31-én csatlakozik a schengeni övezethez a légi és tengeri határaival, ahol így megszűnik az útlevél-ellenőrzés, azonban az továbbra is érvényes marad a szárazföldi határokon.

A két ország ezentúl C vízumokat is kiadhat, amelyekkel egy száznyolcvan napos időszakon belül legfeljebb kilencven napig lehet a schengeni övezetben tartózkodni.

Nemrég az Orosz Utazási Szövetség (RST) az utazásszervezők adatai alapján arról számolt be, hogy az oroszok könnyebben szerezhetnek schengeni vízumot, a leggyorsabban, vagyis átlagosan két hét alatt pedig Svájctól kaphatják meg.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

 

Bulgária | vízum | utazók | oroszok | schengeni övezet

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom