Nem árt tudni, hogy ezen a csodás helyen meg is büntethetnek szelfizésért

A legtöbben nem sokat gondolkodunk egy szelfin, ha szép helyen járunk, de akadnak olyan szpotok, ahol elég sokba kerülhet ez a művelet.

A turistamágnesnek számító olaszországi Positanóban például pénzbírságot szabnak ki azokra, akik szelfikészítéssel akadályozzák a forgalmat.

Az eShores utazási szakértői szerint, ha – főszezonban – az Amalfi-part egyik zsúfolt helyén megállunk szelfizni,

akkor abban az esetben akár 275 eurós (105 ezer forintos) büntetésre is számíthatunk.

Bár maga az Amalfi-part már akkortájt is kedvelt nyaralóhelynek számított, amikor 1955-ben bemutatták a Sophia Loren főszereplésével készült, Sorrentóban játszódó Kenyér, szerelem, és… című romantikus vígjátékot, népszerűsége azóta még inkább megugrott. Sokan egyébként Sorrentót az Amalfi-part részének tekintik, pedig két különálló helyről van szó, amelyek komphajóval másfél órányira találhatók egymástól.

Nem Amalfi az egyetlen hely, ahol ilyen szigorú szabályokkal találkozhatunk, hiszen Portofino – egy olasz halászfalu –polgármestere például vörös zónákat jelölt ki, hogy csökkentse a forgalmi dugókat a községben.

Ezek a bizonyos vörös zónák a település központjában vannak, északon a Piazza Martiri dell'Olivetta és a Calata Marconi rakpart közötti területet, valamint délen a tér és az Umberto I. móló nyilvános illemhelyei közötti területet jelentik.

A korlátozások délelőtt 10.30 és este 6 óra között vannak érvényben főszezonban, vagyis ezen időszakban nem lehet ott várakozni és gyülekezni, ami tehát azt jelenti, hogy napnyugta előtt még jut idő egy meseszép képet, vagy akár egy szelfit lőni a csillogó víz fölött.

A szelfik halálosabbak, mint a cápatámadások. Ez derül ki egy friss tanulmányból, ami az elmúlt tizenhárom évben bekövetkezett közel négyszáz halálesetet okozó szelfit vizsgálta.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

 

bírság | portifino | büntetés | olaszország | positano

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom