Close
Egy kriptovalutából lett milliárdos szerint ezek a legjobb helyek a digitális nomádoknak

Egy kriptovalutából lett milliárdos szerint ezek a legjobb helyek a digitális nomádoknak

A digitálisnomád-életforma egyre többeket vonz. Egy másik országból való távoli munkavégzés kifejezetten izgalmas, de a 9–től 17 óráig tartó munkavégzés elhagyása még inkább felszabadító. Tudja ezt az örök digitális nomád, Vitalik Buterin is, aki kriptovalutákból lett dúsgazdag.

Buterin a 2013-ban létrehozott Ethereum társalapítója és a világ legfiatalabb kriptomilliárdosa, aki közismert arról, hogy legszívesebben folyamatosan úton van, lakóhelyeként pedig gyakran jelöli meg a Qantas légitársaságot. A kriptoszakértőt legutóbb a Twitteren kérdezték életmódjáról – kedvenc lakóhelyeiből kiindulva pedig igazán színes ízlése van a világjárónak.

Buterin egyik kedvenc helye Szingapúr és Toronto volt az érdekes kultúrák és a nagyszerű parkok miatt. Előbbi különösen nagy hatással volt rá, számos változáson ment keresztül a Szingapúrban eltöltött idő alatt. Saját elmondása szerint egy évtized óta akkor volt először önmagában, a saját gondolatainak a társaságában.

A digitális nomád toplistáján azonban Mexikó is szerepel, a helyiek barátságossága, a gasztronómia és a kormányzat távmunkásokra vonatkozó kedvezményei miatt, de Berlinből is kifejezetten jó élményekkel távozott.

Egyre több ország dönt úgy, hogy kedvezményeket kínál a távmunkások számára. A fogadó országok a turizmus fellendülését is várják ettől, nem csoda, hogy akár külön vízumot is bevezetnek a digitális nomádok számára.

(Forrás: Euronews, fotó: Getty Images)

távmunka | digitális nomád | utazás | rugalmas munkavégzés

FOLYTASD EZZEL

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom