Ez a hét ország a digitális nomádok földi paradicsoma

A távmunka egyre szélesebb körben terjed, ez pedig mind többek számára ad semmihez sem fogható szabadságot. A digitális nomádok munkájához interneten és laptopon kívül sok mindenre nincs szükség, így aztán valóban könnyedén dolgozhatnak a homokos tengerpartokról. A fogadó országok a turizmus fellendülését is várják ettől, nem csoda, hogy számos ország külön vízumot vezetett be a számukra.

Barbados

Az egyéves Barbados Welcome volt az első digitális nomád vízum, amely júliusban vált elérhetővé a távmunkások számára, akik így a csodálatos Barbadost tökéletes ideiglenes bázisuknak tekinthetik.

A sziget előnye, hogy a Karib-térség leggyorsabb internetével és mobilhálózatával rendelkezik, ami ideális digitális körülményeket biztosít.

Bermuda

Bermuda szintén egyéves vízummal várja a digitális nomádokat, amennyiben egészségügyi biztosítással rendelkeznek, vagy igazolni tudják azt, hogy távmunkában dolgoznak, illetve felsőoktatásban vesznek részt.

A Bermuda Üzletfejlesztési Ügynökség ráadásul abban is segítséget nyújt, hogy a digitális nomádok jól együtt tudjanak működni a helyi üzleti közösségekkel is.

Mauritius

A mauritiusi Premium Visa lehetővé teszi, hogy a munkavállalók akár egy évig is az Indiai-óceán csodálatos szigetéről dolgozhassanak,

feltéve, ha bizonyítani tudják, hogy másik országból származnak a bevételeik.

Mauritius segít a digitális nomádoknak lakóhelyet találni, autót szerezni és bankszámlát nyitni.

Antigua és Barbuda

Antigua és Barbuda Nomad Digital Residence vízumprogramjában kétéves időintervallumban lehet részt vennie azoknak a pályázóknak, akik igazolni tudják, hogy legalább évi 50 ezer dollárt is megkeresnek.

Az esőerdőkkel és lenyűgöző fehér homokos strandokkal rendelkező szigetország a gyermekeket nevelő digitális nomádokat is várja.

Anguilla

Az Anguilla-sziget a Kelet-Karib-térségben található, és tizenkét hónapos vízumot kínál a távmunkások számára.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ez egy elképesztően parányi sziget, ahol az éttermek, bárok és szállodák választéka nagyon korlátozott.

Kajmán-szigetek

A Global Citizen Concierge program lehetővé teszi a legalább 83 ezer eurós éves jövedelemmel rendelkező magánszemélyeknek, hogy távmunkában dolgozzanak a Kajmán-szigeteken.

Mexikó

Mexikó ideiglenes tartózkodási vízumát olyan digitális nomádok vehetik igénybe, akik az elmúlt évben több mint 27 ezer dollárt kerestek, vagy havi jövedelmük legalább 1620 dollárra tehető.

Az ország előnye, hogy az ingatlanok rendkívül olcsón bérelhetők, és számos csodálatos felfedeznivalóval várja a kalandra vágyó távmunkásokat.

Homokos tengerpart, fantasztikus természeti környezet, napsütés, bivalyerős jeges kávé és adókedvezmény várja a Görögországba érkező digitális nomádokat.

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

munka | nagy sztori | digitális nomád | tipp | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom