Close
Ez a hét ország a digitális nomádok földi paradicsoma

Ez a hét ország a digitális nomádok földi paradicsoma

A távmunka egyre szélesebb körben terjed, ez pedig mind többek számára ad semmihez sem fogható szabadságot. A digitális nomádok munkájához interneten és laptopon kívül sok mindenre nincs szükség, így aztán valóban könnyedén dolgozhatnak a homokos tengerpartokról. A fogadó országok a turizmus fellendülését is várják ettől, nem csoda, hogy számos ország külön vízumot vezetett be a számukra.

Barbados

Az egyéves Barbados Welcome volt az első digitális nomád vízum, amely júliusban vált elérhetővé a távmunkások számára, akik így a csodálatos Barbadost tökéletes ideiglenes bázisuknak tekinthetik.

A sziget előnye, hogy a Karib-térség leggyorsabb internetével és mobilhálózatával rendelkezik, ami ideális digitális körülményeket biztosít.

Bermuda

Bermuda szintén egyéves vízummal várja a digitális nomádokat, amennyiben egészségügyi biztosítással rendelkeznek, vagy igazolni tudják azt, hogy távmunkában dolgoznak, illetve felsőoktatásban vesznek részt.

A Bermuda Üzletfejlesztési Ügynökség ráadásul abban is segítséget nyújt, hogy a digitális nomádok jól együtt tudjanak működni a helyi üzleti közösségekkel is.

Mauritius

A mauritiusi Premium Visa lehetővé teszi, hogy a munkavállalók akár egy évig is az Indiai-óceán csodálatos szigetéről dolgozhassanak,

feltéve, ha bizonyítani tudják, hogy másik országból származnak a bevételeik.

Mauritius segít a digitális nomádoknak lakóhelyet találni, autót szerezni és bankszámlát nyitni.

Antigua és Barbuda

Antigua és Barbuda Nomad Digital Residence vízumprogramjában kétéves időintervallumban lehet részt vennie azoknak a pályázóknak, akik igazolni tudják, hogy legalább évi 50 ezer dollárt is megkeresnek.

Az esőerdőkkel és lenyűgöző fehér homokos strandokkal rendelkező szigetország a gyermekeket nevelő digitális nomádokat is várja.

Anguilla

Az Anguilla-sziget a Kelet-Karib-térségben található és tizenkét hónapos vízumot kínál a távmunkások számára.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ez egy elképesztően parányi sziget, ahol az éttermek, bárok és szállodák választéka nagyon korlátozott.

Kajmán-szigetek

A Global Citizen Concierge program lehetővé teszi, hogy a legalább 83 ezer eurós éves jövedelemmel rendelkező magánszemélyeknek, hogy távmunkában dolgozzanak a Kajmán-szigeteken.

Mexikó

Mexikó ideiglenes tartózkodási vízumát olyan digitális nomádok vehetik igénybe, akik az elmúlt évben több mint 27 ezer dollárt kerestek, vagy havi jövedelmük legalább 1620 dollárra tehető.

Az ország előnye, hogy az ingatlanok rendkívül olcsón bérelhetők és számos csodálatos felfedeznivalóval várja a kalandra vágyó távmunkásokat.

Homokos tengerpart, fantasztikus természeti környezet, napsütés, bivalyerős jegeskávé és adókedvezmény várja a Görögországba érkező digitális nomádokat.

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Ötven év után újra lesz szabadstrand a Római-parton!
Ezzel az öt tippel extrém hőségben is örömteli élmény lesz a túrázás
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom