Utoljára jut eszünkbe a szálloda szó erről a meghitt mallorcai hotelről

Egyszerre kelti a meghitt családi fészek, a múlt századi hangulatú birtok és egy modern hotel érzését a mallorcai Can Bordoy.

Jaime Oliver és Paloma Hernaiz építészek, de nem csupán a munkában, az életben is egymás partnerei. Három évvel ezelőtt Mallorcán egy arrafelé kissé talán szokatlanul ható, szürke felhős, esős napon menedéket keresve betévedtek egy korábbi palota udvarába, ami rögtön elvarázsolta őket. Kissé ijedten figyelték, ahogyan az ítéletidő tönkreteszi az épület frissen felújított tetőszerekezetét és lényegében a fél udvart.

Három év telt el a bizonyos esős nap óta. Ugyanott járunk, ám egy viharvert ház helyett immáron Mallorca talán legmodernebb dizájnnal ellátott szállodájában. A hat madridi év után a székhelyét a szigetre áthelyező páros ugyanis a svéd tulajdonos felkérésére átalakította az egészet,

ebből lett a város legdivatosabb környékén, a La Lonjában megnyitott Can Bordoy. 

Maga az épület vaskos történelemmel rendelkezik, a fő homlokzata például a 12. század óta áll. Az 1970-es években számos renováláson átesett, és ahogy Jaime fogalmazott, a háznak több élete is volt.

Sikeresen meggyőzték az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Mikael Hallt, hogy a felújítás során hagyják meg a múlt nyomait is: maradjon meg kicsit a kert vadsága, és a birtoknak inkább egy grandiózus kertes házas hangulata legyen, mintsem egy tipikus szállodáé (ennek érdekében párizsi, koppenhágai, isztambuli és mallorcai régiségboltokból, valamint Paloma édesanyjának házából szereztek be bútorokat).

Még arra is rávették, hogy az eredetileg tervezett negyvenegy szoba helyett csak húsz lakosztályt rendezzenek be.

Így hát megrajzoltak egy kis udvart, medencével, terasszal, buja növényzettel, valamint az illetéktelen tekinteteket távol tartó kerítéssel. Odabent egy hagyományostól eltérő lobby fogadja az érkezőt tükörmennyezettel, kicsit olyan érzést keltve, mintha egy régi ékszerboltba lépett volna be szálloda helyett. A kikapcsolódást könyvtár, spa és különféle gyógykezelések házigazdájául szolgáló szobák segítik.

Ami az ízlésesen berendezett lakosztályokban egyből feltűnik, az a hatalmas, drámai hatást keltő függöny, amely elválasztja a (beépített rádióval rendelkező!) ágyat a fürdőtől. A Yanzi-lámpáktól kezdve a Baxter-ülőkén át a festményekig egészen furcsa múlt-jelen kontrasztot figyelhetünk meg a falak között.

Bár az épület komoly átalakításon esett át, kicserélték többek között az ablakokat és az üvegfelületeket is, itt-ott szándékosan meghagyták az évszázados repedéseket és bemélyedéseket. Sőt, szívük szerint valamilyen éles tárggyal megkarcolták volna még a padlólapokat is, hogy ne tűnjenek ennyire újnak.

A hosszú szunyókálás után felébredt Can Bordoy szembe megy a megszokott mediterrán stílussal, és igyekszik távol tartani magát a hagyományos szállodavonaltól.

Ez is érdekelhet:

Furcsán játszadoznak a fények ebben a lyukas falú izraeli házban

A teraszon vagy a medencében tartózkodók nemcsak szokatlan fénymintákat, hanem titokzatos hangulatot is kapnak.

(Fotók: Canbordoy.com)

modern | családi | kertes ház | mallorca | otthonos

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom