Close
Furcsán játszadoznak a fények ebben a lyukas falú izraeli házban

Furcsán játszadoznak a fények ebben a lyukas falú izraeli házban

Mintás, formás és lyukacsos alumíniumfalak védik ezt az Izraelben álló házat, amely ebben a melegben meglehetősen kellemes tartózkodási hely lehet, merthogy kiválóan szellőzik.

Bnei Ziom zöldövezetében húzta fel a fémhomlokzatú, három részre osztott MA House-t a Pitsou Kedem tervezőiroda. A hivatalos fotózáshoz a szomszédos farmról kölcsönbe szerződtettek egy lovat, hogy legyen egy sztárja is a képeknek.

A közösségi élettereket az első ránézésre könnyed és légies ház északi részén találjuk, a hatalmas hálószobát a délin, míg a gyerekszobákat a kettő között. Az enyhén lejtős udvarú birtokhoz pergolával fedett medence is tartozik, melyet szépen kiépített kőburkolatú sétányon közelíthetünk meg. A lejtőnek köszönhetően az épület alagsora járt a legjobban, az átlagosnál több fény áramlik be oda.

A főépület alapját masszív betonra építették, hogy aztán könnyű alumíniumrácsokkal és hatalmas üvegablakokkal tegyék vonzóvá.

A vékony, fehér alumíniumborítást a durvább beton ellensúlyozására választották, hogy némi izgalmat és kontrasztot teremtsenek a két anyag között.

A lyukacsos falaknak hála a teraszon vagy a medencében tartózkodók nemcsak szokatlan fénymintákat és ezáltal egyfajta titokzatos hangulatot, hanem a tűző nap ellen némi védelmet is kapnak.

Odabent egy meglehetősen minimalista és indusztriális légkör fogadja az érkezőt, amit kívülről nézve talán nem is sejtenénk. Kevés bútor, morózus falak, jó értelemben vett szürkeség jellemzi a nappalit, amely az olykor furcsa formában beáramló napsugarak miatt folyton változó, rejtélyes hangulatot kölcsönöz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

udvar | fal | nyár | minimalista | mintás

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram