Close
Simogatja a lelket ez az olaszországi butikhotel

Simogatja a lelket ez az olaszországi butikhotel

Megrendítő környezet, bámulatos tengerpart, magas színvonalú szolgáltatások, kedves emberek. Ez nem utópia, hanem az olaszországi Amalfi-part, ahol egy parti sziklákra épült, fehérre meszelt butikhotel döbbenetes panorámával csalogat.

A Casa Angelina, vagyis Angelina otthona Praiano közelében található. Szédületes kilátással üdvözli a vendéget, akinek bizonyára jólesik a nyugodt millió, miután túlélte az Amalfi Drive hajmeresztő kanyarjait.

A butikhotel mindössze tíz percre fekszik a turistáktól nyüzsgő Positano városkájától; különlegessége a minimalista dizájn mögé rejtett pompa, megbolondítva egy kis autentikus itáliai bájjal.

Ahogy megérkezünk, szívélyes concierge csapat fogad némi frissítő ital társaságában. A nyugalom érzése azonnal átjár, amint megpillantjuk a hatalmas ablakok mögött pihenő elegáns, hófehér bútorokat. Ízlésesen díszített és prémium termékekkel felszerelt szobák fogadnak, a hatalmas üvegajtókon áthaladó fény pedig egyre csak hívogat – egészen az erkélyig, ahol másodpercek alatt a végtelen tenger látványába veszünk.

Következő állomásunk a teraszra költöztetett, medence melletti Marrakech fantázianevű bár, aminél tökéletesebb helyet nem nagyon találunk úgy száz kilométeres körzetben egy kis koktélozással egybekötött ejtőzéshez.

Fajsúlyosabb eszenciákért a legfelső emeletet vesszük célba, ott az Un Piano Nel Cielo fine dining étterem helyi ízekre épülő kóstoló menüiben merülünk el, miközben a legjobb talján borokkal kínál a sommelier.

Rendkívül figyelmes, barátságos és udvarias személyzet lesi minden kívánságunkat, amit nyugodtan szó szerint is vehetünk, mert akármilyen kéréssel fordulunk hozzájuk, másodpercek alatt teljesítik.

Kiszakadva picit a hotelból, a közeli parton késő őszi napfürdőzésre van lehetőségünk a La Gavitella strandon, ahol napozóágyat, napernyőt és hűsítőt kapunk ajándékba a Casa Angelina vendégeként. Ha pedig szeretnénk közelebbről megismerkedni a környékkel, a szálloda ingyenes transzfert biztosít a közeli Positanóba, amennyiben mégis elvágyódunk innen.

Nem szívesen tesszük, mert a festői Amalfi-part igazi léleksimogató helye a Casa Angelina. Maradandó emlékekkel és élményekkel enged utunkra, ha mennünk kell, de egészen biztosan visszatérünk majd hozzá.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Casa Angelina)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom