Close
Simogatja a lelket ez az olaszországi butikhotel

Simogatja a lelket ez az olaszországi butikhotel

Megrendítő környezet, bámulatos tengerpart, magas színvonalú szolgáltatások, kedves emberek. Ez nem utópia, hanem az olaszországi Amalfi-part, ahol egy parti sziklákra épült, fehérre meszelt butikhotel döbbenetes panorámával csalogat.

A Casa Angelina, vagyis Angelina otthona Praiano közelében található. Szédületes kilátással üdvözli a vendéget, akinek bizonyára jólesik a nyugodt millió, miután túlélte az Amalfi Drive hajmeresztő kanyarjait.

A butikhotel mindössze tíz percre fekszik a turistáktól nyüzsgő Positano városkájától; különlegessége a minimalista dizájn mögé rejtett pompa, megbolondítva egy kis autentikus itáliai bájjal.

Ahogy megérkezünk, szívélyes concierge csapat fogad némi frissítő ital társaságában. A nyugalom érzése azonnal átjár, amint megpillantjuk a hatalmas ablakok mögött pihenő elegáns, hófehér bútorokat. Ízlésesen díszített és prémium termékekkel felszerelt szobák fogadnak, a hatalmas üvegajtókon áthaladó fény pedig egyre csak hívogat – egészen az erkélyig, ahol másodpercek alatt a végtelen tenger látványába veszünk.

Következő állomásunk a teraszra költöztetett, medence melletti Marrakech fantázianevű bár, aminél tökéletesebb helyet nem nagyon találunk úgy száz kilométeres körzetben egy kis koktélozással egybekötött ejtőzéshez.

Fajsúlyosabb eszenciákért a legfelső emeletet vesszük célba, ott az Un Piano Nel Cielo fine dining étterem helyi ízekre épülő kóstoló menüiben merülünk el, miközben a legjobb talján borokkal kínál a sommelier.

Rendkívül figyelmes, barátságos és udvarias személyzet lesi minden kívánságunkat, amit nyugodtan szó szerint is vehetünk, mert akármilyen kéréssel fordulunk hozzájuk, másodpercek alatt teljesítik.

Kiszakadva picit a hotelból, a közeli parton késő őszi napfürdőzésre van lehetőségünk a La Gavitella strandon, ahol napozóágyat, napernyőt és hűsítőt kapunk ajándékba a Casa Angelina vendégeként. Ha pedig szeretnénk közelebbről megismerkedni a környékkel, a szálloda ingyenes transzfert biztosít a közeli Positanóba, amennyiben mégis elvágyódunk innen.

Nem szívesen tesszük, mert a festői Amalfi-part igazi léleksimogató helye a Casa Angelina. Maradandó emlékekkel és élményekkel enged utunkra, ha mennünk kell, de egészen biztosan visszatérünk majd hozzá.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Casa Angelina)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom