Close
Kigyulladt az egyik legforgalmasabb olasz reptér, napokra felfüggesztik a járatokat

Kigyulladt az egyik legforgalmasabb olasz reptér, napokra felfüggesztik a járatokat

Vasárnap este tűz ütött ki Szicília legforgalmasabb repterén, a cataniai Fontanarossán.

A területet kiürítették, szerencsére senki sem sérült meg, de több embernek kellett füst belélegzése és sokk miatt elsősegélyt nyújtani.

A tűz a repülőtér földszintjén keletkezett, és átterjedt az indulási terminálra, amely a második emeleten található. Bár a tüzet eloltották, az indulási terminált még mindig füst borítja. Az incidens okát jelenleg is vizsgálják.

Eredetileg hétfő reggelig akarták zárva tartani a légikikötőt, ezt azonban most szerda délután 2 órára módosították.

Egyelőre nem tudni, hogy addig az összes járatot felfüggesztik vagy csak néhányat törölnek.

Egyes érkező járatokat más szicíliai repülőterekre, például Palermóba és Comisóba irányítanak át. Előbbi négy-, utóbbi kétórás autóútra található Catania repülőterétől, a tömegközlekedés viszont a nagyobb városok közötti meglehetősen korlátozott a szigeten.

Ez a világszerte kedvelt sorozat a magyarok körében még népszerűbbé tette Szicíliát, amit ezekkel a desszertekkel akár otthon is megidézhetünk.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

Fontanarossa | szicília | tűz | repülőtér | Catania

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram