A spanyolok általában büszkeségtől dagadó mellkassal mesélnek a caváról, vagyis a palackban érlelt buborékos különlegességükről. Július 4-én megkóstolhatjuk.
A Cava-kóstolót a budapesti Vino Castillo Borházban tartják, ahol az alábbi tételekkel flörtölve kerülhetünk spanyolos hangulatba:
- Raventos Rosell Magnum Brut Nature
- Llopart Integral Brut Nature Reserva Magnum
- Rimarts Reserva Especial Chardonnay
- Agusti Torello Mata Brut Nature Gran Reserva Magnum
- Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva
- Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva
A champagne-i eljárással készülő pezsgő a katalóniai Pénédes tartományból származik. Története egészen 1872-ig vezethető vissza, azóta szép savainak és gyümölcsösségének köszönhetően jelentős rajongótábort épített ki világszerte. Minden olyan cava, amely minőségmegjelöléssel rendelkezik, a (francia) méthode champenoise eljárással készül; amikor a caváról beszélünk, az a szőlő első préseléséből előállított italt jelenti.
A július 4-i kóstolóra 9990 forintért váltható belépőjegy, amely tartalmazza a bor és az ásványvíz, valamint a tapasok árát is.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash)
budapest | katalán | kóstoló | spanyol | Vino Castillo Borház
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!