Close
Oldalról tipikus olasz falunak látszik — egészen addig, amíg fölé nem repülünk!

Oldalról tipikus olasz falunak látszik — egészen addig, amíg fölé nem repülünk!

Centuripe oldalnézetből teljesen átlagos olasz településnek tűnik, igazi titkát felülről árulja el.

A szicíliai hegyek közt, az Etnára való fantasztikus kilátása miatt Szicília balkonjának is nevezett régióban található egy ötezer lelkes kis település, Centuripe. Nos, oldalról vagy épp a város belsejéből abszolút átlagosnak tűnik, igaz?

De most nézd meg, milyen felülről!

Igen, jól látod, abszolút egy ember sziluettjét rajzolja ki fölülről a város! Centuripe egyébként 732 méter magasan fekszik, szóval a régi építészeknek külön kalapemelés jár, hogy ezt a formát képesek voltak ilyen magasságban kivitelezni; egy olyan titkot, amit évszázadokkal ezelőtt valószínűleg csak a madarak láthattak.

olaszország | falu | szicília | centuripe

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram