Close
Jöhet négy feledhetetlen nap a fény borvidékén?

Jöhet négy feledhetetlen nap a fény borvidékén?

Látni a reimsi katedrálist éjszakai díszkivilágításban, elfogyasztani egy bisztróebédet néhány pohár champagne mellett, Épernay-ben végigsétálni az Avenue de Champagne-on, ami a helyiek szerint a Champs-Élysées-nél is értékesebb, hiszen a lábunk alatt sok millió palack érik, vagy megmászni a Veuve Clicquot narancsfényben úszó lépcsősorát, amely a mészkőbe vájt pincelabirintusból a kóstolóterembe vezet – mind-mind felejthetetlen élmény. Mi csak tudjuk, hiszen legutóbb átéltük, és most újra itt van rá a lehetőség. 

Mégpedig a Bortársaság által szervezett bortúrán, amely október 15. és 18. között visz el a francia pezsgőkészítés szentföldjére, hogy saját szemünkkel lássuk a tájat, a szőlőt, megismerjük a gazdát, a borászatokat.

A champagne-i bortúra mindenekelőtt persze tanulmányi kirándulás Furják Andi champagne expert vezetésével, aki sok mindent tud, és lelkesen el is meséli. Öt nagy champagne-házat látogatnak meg a résztvevők, és az utazás végére mindenki tudja majd, mi a különbség a tirázs- és az expedíciós likőr között, hogy mínusz hány fokra hűtik a palack nyakát degorzsáláskor, mi fán terem az autolízis, és soha többé nem zavarodnak bele a pinot meunier vagy a remuage helyes francia kiejtésébe.

Klasszikus infotainment műfajba tartozik egy ilyen út, összekapcsolódik az edukáció és a szórakozás, és kiegészül azzal a szenvedéllyel, amivel a Bortársaság fordul mindenhez, aminek köze a van a szőlőhöz.

A négynapos túra részvételi díja 440 ezer forint, jelentkezni itt lehet.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Close