Close
Jöhet négy feledhetetlen nap a fény borvidékén?

Jöhet négy feledhetetlen nap a fény borvidékén?

Látni a reimsi katedrálist éjszakai díszkivilágításban, elfogyasztani egy bisztróebédet néhány pohár champagne mellett, Épernay-ben végigsétálni az Avenue de Champagne-on, ami a helyiek szerint a Champs-Élysées-nél is értékesebb, hiszen a lábunk alatt sok millió palack érik, vagy megmászni a Veuve Clicquot narancsfényben úszó lépcsősorát, amely a mészkőbe vájt pincelabirintusból a kóstolóterembe vezet – mind-mind felejthetetlen élmény. Mi csak tudjuk, hiszen legutóbb átéltük, és most újra itt van rá a lehetőség. 

Mégpedig a Bortársaság által szervezett bortúrán, amely október 15. és 18. között visz el a francia pezsgőkészítés szentföldjére, hogy saját szemünkkel lássuk a tájat, a szőlőt, megismerjük a gazdát, a borászatokat.

A champagne-i bortúra mindenekelőtt persze tanulmányi kirándulás Furják Andi champagne expert vezetésével, aki sok mindent tud, és lelkesen el is meséli. Öt nagy champagne-házat látogatnak meg a résztvevők, és az utazás végére mindenki tudja majd, mi a különbség a tirázs- és az expedíciós likőr között, hogy mínusz hány fokra hűtik a palack nyakát degorzsáláskor, mi fán terem az autolízis, és soha többé nem zavarodnak bele a pinot meunier vagy a remuage helyes francia kiejtésébe.

Klasszikus infotainment műfajba tartozik egy ilyen út, összekapcsolódik az edukáció és a szórakozás, és kiegészül azzal a szenvedéllyel, amivel a Bortársaság fordul mindenhez, aminek köze a van a szőlőhöz.

A négynapos túra részvételi díja 440 ezer forint, jelentkezni itt lehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom