Close
Jöhet négy feledhetetlen nap a fény borvidékén?

Jöhet négy feledhetetlen nap a fény borvidékén?

Látni a reimsi katedrálist éjszakai díszkivilágításban, elfogyasztani egy bisztróebédet néhány pohár champagne mellett, Épernay-ben végigsétálni az Avenue de Champagne-on, ami a helyiek szerint a Champs-Élysées-nél is értékesebb, hiszen a lábunk alatt sok millió palack érik, vagy megmászni a Veuve Clicquot narancsfényben úszó lépcsősorát, amely a mészkőbe vájt pincelabirintusból a kóstolóterembe vezet – mind-mind felejthetetlen élmény. Mi csak tudjuk, hiszen legutóbb átéltük, és most újra itt van rá a lehetőség. 

Mégpedig a Bortársaság által szervezett bortúrán, amely október 15. és 18. között visz el a francia pezsgőkészítés szentföldjére, hogy saját szemünkkel lássuk a tájat, a szőlőt, megismerjük a gazdát, a borászatokat.

A champagne-i bortúra mindenekelőtt persze tanulmányi kirándulás Furják Andi champagne expert vezetésével, aki sok mindent tud, és lelkesen el is meséli. Öt nagy champagne-házat látogatnak meg a résztvevők, és az utazás végére mindenki tudja majd, mi a különbség a tirázs- és az expedíciós likőr között, hogy mínusz hány fokra hűtik a palack nyakát degorzsáláskor, mi fán terem az autolízis, és soha többé nem zavarodnak bele a pinot meunier vagy a remuage helyes francia kiejtésébe.

Klasszikus infotainment műfajba tartozik egy ilyen út, összekapcsolódik az edukáció és a szórakozás, és kiegészül azzal a szenvedéllyel, amivel a Bortársaság fordul mindenhez, aminek köze a van a szőlőhöz.

A négynapos túra részvételi díja 440 ezer forint, jelentkezni itt lehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

túra | bor | pezsgő | borász | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Zenei klub New York-i mintára – Csodás adventi programokkal vár a Café Liszt

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram