Elképesztő finomságokkal feledteti ezt a borongós januárt a Chez Dodo és a Freyja

A Chez Dodo nagy rajongója a Freyjának, de nemcsak azért, mert ők készítik a város egyik legfinomabb croissantját és péksüteményeit, hanem, mert Dormán Péter, a Freyja megálmodója és Dodo, azaz Szalai Dóri már jó pár éve együtt gyűjtik a szakácskönyveket és ötletelnek a legfinomabb újdonságokról. Most is alkottak valamit.

Mille-feuille

A Freyja és a Chez Dodo által közösen összerakott mille-feuille a világ egyik legfinomabb leveles tészta desszertje.

A neve franciául annyit tesz, ezernyi réteg. A kicsit karamellás, vajas, roppanós tésztalapocskák közé Peti és Dodo most isteni ízkavalkádot álmodott meg:

a lágy vanília chantilly mellé egy elképesztően finom és tömörebb kávé crémeux-t, kávé fluidot és ellenállhatatlan sós karamellt is csempésztek.

A mille-feuille tetejére pedig chantilly-t halmoztak és egy-két istenien roppanós kávészemet is tettek.

Petit coeur

A 'petit coeur' franciául azt jelenti, kicsi szív. A roppanós, ugyanakkor lágy leveles tészta szívét a Valrhona mandula pralinéjából készült pirított mandulás krém jelenti, a szív tészta ezzel együtt sül.

Ennek hála a legélvezetesebbek a textúrák, de ez még nem minden, mert pikáns ribizlilekvár, savanykás ribizli fluid is kerül rá, meghintve pirított, blansírozott mandula darabokkal.

A desszert lágyságát a vaníliás ribizli chantilly hullámok adják, míg a tetején porított ribizlivel fedett, mézes keksz felel a csinos külsőért, ami rabul ejti a szívünket.

A Freyjában és a Chez Dodóban most három hétig csaphattok le a finomságokra, de érdemes időben érkezni, mert minden nap csak limitált darabszám készül belőlük!

francia | finomság | desszert | freyja | újdonság | petit coeur

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom