Close
Elképesztő finomságokkal feledteti ezt a borongós januárt a Chez Dodo és a Freyja

Elképesztő finomságokkal feledteti ezt a borongós januárt a Chez Dodo és a Freyja

A Chez Dodo nagy rajongója a Freyjának, de nemcsak azért, mert ők készítik a város egyik legfinomabb croissantját és péksüteményeit, hanem, mert Dormán Péter, a Freyja megálmodója és Dodo, azaz Szalai Dóri már jó pár éve együtt gyűjtik a szakácskönyveket és ötletelnek a legfinomabb újdonságokról. Most is alkottak valamit.

Mille-feuille

A Freyja és a Chez Dodo által közösen összerakott mille-feuille a világ egyik legfinomabb leveles tészta desszertje.

A neve franciául annyit tesz, ezernyi réteg. A kicsit karamellás, vajas, roppanós tésztalapocskák közé Peti és Dodo most isteni ízkavalkádot álmodott meg:

a lágy vanília chantilly mellé egy elképesztően finom és tömörebb kávé crémeux-t, kávé fluidot és ellenállhatatlan sós karamellt is csempésztek.

A mille-feuille tetejére pedig chantilly-t halmoztak és egy-két istenien roppanós kávészemet is tettek.

Petit coeur

A ‘petit coeur’ franciául azt jelenti, kicsi szív. A roppanós, ugyanakkor lágy leveles tészta szívét a Valrhona mandula pralinéjából készült pirított mandulás krém jelenti, a szív tészta ezzel együtt sül.

Ennek hála a legélvezetesebbek a textúrák, de ez még nem minden, mert pikáns ribizlilekvár, savanykás ribizli fluid is kerül rá, meghintve pirított, blansírozott mandula darabokkal.

A desszert lágyságát a vaníliás ribizli chantilly hullámok adják, míg a tetején porított ribizlivel fedett, mézes keksz felel a csinos külsőért, ami rabul ejti a szívünket.

A Freyjában és a Chez Dodóban most három hétig csaphattok le a finomságokra, de érdemes időben érkezni, mert minden nap csak limitált darabszám készül belőlük!

chez dodo | freyja | petit coeur | finomság | újdonság

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram