Close
Ingyen megnézhető az utóbbi évek talán legfontosabb divatkiállítása

Ingyen megnézhető az utóbbi évek talán legfontosabb divatkiállítása

A Christian Dior: Az álmok tervezője című kiállítást eredetileg 2017-ben, a francia divatház hetvenedik évfordulója alkalmából nyitották meg.

A legendás divatház történetét bemutató tárlat akkoriban óriási szenzációnak számított, és hatalmas sikert aratott Londonban, Denverben, illetve Párizsban (ahol fél év alatt hétszázezernél is többen látták),

most pedig ingyen elérhető a Dior YouTube-csatornáján.

Az eredeti tárlat a párizsi iparművészeti múzeumban, a Musée des Arts Décoratifs-ban volt látható, hogy aztán a háromszáz ruhából és rengeteg kiegészítőből álló kiállítás átköltözzön a londoni Victoria & Albert Múzeumba. A látogatók végigkövethették a divatház fejlődését az alapítástól egészen napjainkig.

Az egyórás film lényegében egy virtuális túrának felel meg, ami a csodás ruhaköltemények között barangol. A tárlaton az 1947-ben alapított divatház híres tervezőinek – Christian Dior, Yves Saint Laurent, John Galliano, Maria Grazia Chiuri, Marc Bohan, Gianfranco Ferre – darabjaiban lehet gyönyörködni, plusz archív fényképek, valamint eredeti vázlatok is részei az utazásnak.

A 20. század egyik legbefolyásosabb divattervezőjének tartott Christian Dior negyvenegy évesen lett igazán ismert az 1947-es New Look kollekciójával. Jellemzői az általánosan karcsú szabás, a hangsúlyozottan alakkövető felsőrész, és a lebegő szabású szoknyák voltak. Tíz évvel később, szívroham következtében hunyt el, vagyis az általa alapított divatház igazi világhódítását már nem érhette meg.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: YouTube)

kiállítás | christian dior | divat | Virtuális | online

FOLYTASD EZZEL

A Dior férfi téli kollekciója a francia stílust ünnepli

Neymar és a Puma olyan kollekciót álmodott meg, aminek minden darabjáért csak rajongani lehet

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom