A csirkecomb rendkívül ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető alapanyag, aminek nagyon jól áll az ősz minden szezonális zöldsége és gyümölcse, de ha ciderrel öntjük nyakon, a végeredmény tényleg felejthetetlen lesz.
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 1 üveg cider
- 1 nagy édesburgonya meghámozva és kockára vágva
- 2 alma felszeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
- 2 teáskanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál vaj
- 3 ág rozmaring
- só, bors
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 Celius-fokra. Egy közepes tálba tesszük az előkészített burgonyát, almát és az apróra vágott rozmaringot, majd sóval és borssal ízesítjük. Meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal, és összekeverjük.
- Egy serpenyőben felhevítünk egy evőkanál olajat, rátesszük a csirkecombot a bőrös felével lefelé, és 2 perc alatt kissé megpirítjuk, majd kiszedjük a húst egy tálra.
- Ugyanabba a serpenyőbe beleöntjük a cidert, a mézet és a mustárt. Felforraljuk és kissé leredukáljuk, végül belekeverjük a vajat is. Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, köré halmozzuk az édesburgonyát és az almát, majd betesszük a sütőbe.
- Nagyjából 20 percig sütjük, frissen fogyasztjuk.
Tökéletes desszert lehet a cideres mázas csirkecomb után egy szintén őszi ízvilágú pite, amit készíthetünk almával, sütőtökkel vagy szilvával is.
(Forrás: Delish, fotó: Getty Images)
cider | recept | csirkecomb | elronthatatlan recept | könnyű recept
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!