Close
Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Lanfranco Cirillót – a “Putyin-palota” tervezőjét – korábban pénzügyi visszaélésekkel is megvádolták.

Az olasz adóhatóság bejelentette, hogy több mint száznegyvenegymillió euró, azaz körülbelül 55,6 milliárd forint értékű vagyontárgyat foglaltak le Lanfranco Cirillo építésztől, aki

Putyin híres Fekete-tengeri palotáját is építette.

A hírt Cirillo ügyvédje is megerősítette, hozzátéve, hogy meglátása szerint az építész nem követett el jogsértést. Hozzátette, hogy olasz ügyfele Oroszországban tartózkodik azóta, hogy Vlagyimir Putyin 2014-ben orosz állampolgárságot adott neki.

A lefoglalt vagyontárgyak között műalkotások, ékszerek, készpénz, luxusingatlanok és egy helikopter is volt.

Cirillo ügyvédje a vádakra reagálva azt mondta, hogy “a Moszkvában tartózkodó építész csalódott”. Többen azzal gyanúsítják, hogy valójában nem is költözött külföldre, állítása szerint azonban csupán „vásárolt néhány tekintélyes ingatlant és műalkotást, valamint ellátta feleségét és lányát”.

Nem ez az első eset, hogy Cirillo az olasz hatóságok figyelmének középpontjába került. Februárban az adóhatóság razziát tartott az építész Brescia melletti villájában, azért, mert állítólag adótartozása volt. Ekkor foglaltak le tőle többek között Pablo Picasso, Lucio Fontana, Paul Cézanne műalkotást. Cirillo ügyvédjei rendre azzal érvelnek, hogy az építész Oroszországban gazdagodott meg, ezért nem kell adót fizetnie Olaszországban.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

műkincs | adóhatóság | putyin

FOLYTASD EZZEL

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram