Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Lanfranco Cirillót – a "Putyin-palota" tervezőjét – korábban pénzügyi visszaélésekkel is megvádolták.

Az olasz adóhatóság bejelentette, hogy több mint száznegyvenegymillió euró, azaz körülbelül 55,6 milliárd forint értékű vagyontárgyat foglaltak le Lanfranco Cirillo építésztől, aki

Putyin híres Fekete-tengeri palotáját is építette.

A hírt Cirillo ügyvédje is megerősítette, hozzátéve, hogy meglátása szerint az építész nem követett el jogsértést. Hozzátette, hogy olasz ügyfele Oroszországban tartózkodik azóta, hogy Vlagyimir Putyin 2014-ben orosz állampolgárságot adott neki.

A lefoglalt vagyontárgyak között műalkotások, ékszerek, készpénz, luxusingatlanok és egy helikopter is volt.

Cirillo ügyvédje a vádakra reagálva azt mondta, hogy "a Moszkvában tartózkodó építész csalódott”. Többen azzal gyanúsítják, hogy valójában nem is költözött külföldre, állítása szerint azonban csupán „vásárolt néhány tekintélyes ingatlant és műalkotást, valamint ellátta feleségét és lányát”.

Nem ez az első eset, hogy Cirillo az olasz hatóságok figyelmének középpontjába került. Februárban az adóhatóság razziát tartott az építész Brescia melletti villájában, azért, mert állítólag adótartozása volt. Ekkor foglaltak le tőle többek között Pablo Picasso, Lucio Fontana, Paul Cézanne műalkotást. Cirillo ügyvédjei rendre azzal érvelnek, hogy az építész Oroszországban gazdagodott meg, ezért nem kell adót fizetnie Olaszországban.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

műkincs | putyin | adóhatóság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom