Close
Két olyan szuperjacht is szankciós listára került, amin Putyin hajózott

Két olyan szuperjacht is szankciós listára került, amin Putyin hajózott

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának tájékoztatása szerint újabb hat szuperjachtot és egy orosz oligarchákkal kapcsolatban álló európai jacht-brókercéget is felvettek a szankciós listájukra.

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának Külföldi Vagyont Ellenőrző Hivatala (OFAC) a múlt héten közölte, hogy az orosz zászló alatt közlekedő Graceful és a Kajmán-szigetek lobogója alatt hajózó Olympia jachtok

Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz köthetők, többek között utakat is tett ezeken.

Az iroda két másik, Putyinnal pénzügyi kapcsolatban álló jachtot is célba vett, a Shellest és a Negát, amelyek az orosz Non-profit Partnership Revival of Maritime Traditions tulajdonában vannak.

A kép illusztráció

A monacói székhelyű Imperial Yachts az első olyan brókercég, amely felkerült az Egyesült Államok szankciós listájára. Az OFAC közölte, hogy az Imperial moszkvai irodái jachtokkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtottak Oroszország elitjének,

beleértve azokat az oligarchákat is, akik Putyin elnök belső köréhez tartoznak.

Az Imperial Yachts nyilatkozatában hamisaknak nevezték az ellenük felhozott vádakat és kijelentették, hogy meg fogják tenni a szükséges lépéseket az ügy mielőbbi megoldása érdekében.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, folyamatosan nő az elmúlt hónapokban lefoglalt jachtok száma. Andrej Melnyicsenko hajóját Olaszországban foglalták le, a Szulejmán Kerimovhoz köthető Amadeára a Fidzsi-szigeteken került lakat.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

ukrajna | putyin | vlagyimir putyin | szankciós lista | szuperjacht

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram