Close
Két olyan szuperjacht is szankciós listára került, amin Putyin hajózott

Két olyan szuperjacht is szankciós listára került, amin Putyin hajózott

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának tájékoztatása szerint újabb hat szuperjachtot és egy orosz oligarchákkal kapcsolatban álló európai jacht-brókercéget is felvettek a szankciós listájukra.

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának Külföldi Vagyont Ellenőrző Hivatala (OFAC) a múlt héten közölte, hogy az orosz zászló alatt közlekedő Graceful és a Kajmán-szigetek lobogója alatt hajózó Olympia jachtok

Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz köthetők, többek között utakat is tett ezeken.

Az iroda két másik, Putyinnal pénzügyi kapcsolatban álló jachtot is célba vett, a Shellest és a Negát, amelyek az orosz Non-profit Partnership Revival of Maritime Traditions tulajdonában vannak.

A kép illusztráció

A monacói székhelyű Imperial Yachts az első olyan brókercég, amely felkerült az Egyesült Államok szankciós listájára. Az OFAC közölte, hogy az Imperial moszkvai irodái jachtokkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtottak Oroszország elitjének,

beleértve azokat az oligarchákat is, akik Putyin elnök belső köréhez tartoznak.

Az Imperial Yachts nyilatkozatában hamisaknak nevezték az ellenük felhozott vádakat és kijelentették, hogy meg fogják tenni a szükséges lépéseket az ügy mielőbbi megoldása érdekében.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, folyamatosan nő az elmúlt hónapokban lefoglalt jachtok száma. Andrej Melnyicsenko hajóját Olaszországban foglalták le, a Szulejmán Kerimovhoz köthető Amadeára a Fidzsi-szigeteken került lakat.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

jacht | szankciós lista | ukrajna | háború | vlagyimir putyin

FOLYTASD EZZEL

A tíz legszebb spyder a Maserati történelméből

50 éves a legendás Porsche 911 Carrera RS – kipróbáltuk a hetvenes évek elejének leggyorsabb autóját

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom