Close
Ez lehet a legnagyobb fogás – Újabb, orosz oligarchához köthető szuperjachtot próbálnak lefoglalni

Ez lehet a legnagyobb fogás – Újabb, orosz oligarchához köthető szuperjachtot próbálnak lefoglalni

Úgy tudni, az Amadea az orosz háború miatt szankcionált milliárdos, Szulejmán Kerimov tulajdonában áll. A szuperjacht a Fidzsi-szigeteken kötött ki.

A hatóságok úgy vélik, hogy az Amadea névre hallgató jacht, mely a múlt héten érkezett meg a csendes-óceáni szigetországba az orosz milliárdos és politikus, Szulejmán Kerimov tulajdonában van. A Fidzsi-szigetek illetékesei semmilyen lépést nem tettek a hajó lefoglalására akkor, ám most már az Egyesült Államokkal együttműködve próbálnak érvényt szerezni a szankcióknak.

Jelenleg azt próbálják megakadályozni, hogy a több millió dollárt érő hajó elhagyja a Fidzsi-szigeteket.

A szuperjacht lefoglalása azonban nem megy egyik napról a másikra, ugyanis ehhez hivatalos parancsra van szükség, azonban az illetékes bíróság az erre vonatkozó kérelmét még csak nem is tárgyalták eddig, ugyanis az Amadea ügyvédjei cáfolják azt, hogy a hajó valóban Kerimov tulajdonában állna.

A Reuters információi szerint ugyanis a hajó egy Kajmán-szigeteki céghez van bejegyezve.

Az orosz háborús tevékenység miatt az Egyesült Államok már lefoglalta a szintén szankcionált oligarcha, Viktor Vekselberg kilencven millió dolláros szuperjachtját, de Olaszország, Franciaország, Finnország, Németország, Hollandia és az Egyesült Királyság is elkobzott olyan luxushajókat az elmúlt hetekben, amelyek Oroszország leggazdagabb személyeihez köthetők.

(Forrás: RobbReport, Imperial)

ukrán | szuperjacht | háború | oroszország | lefolgalás

FOLYTASD EZZEL

Szárnyal a magyar turizmus, elképesztő rekordok dőltek meg

Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram