Ez lehet a legnagyobb fogás - Újabb, orosz oligarchához köthető szuperjachtot próbálnak lefoglalni

Úgy tudni, az Amadea az orosz háború miatt szankcionált milliárdos, Szulejmán Kerimov tulajdonában áll. A szuperjacht a Fidzsi-szigeteken kötött ki.

A hatóságok úgy vélik, hogy az Amadea névre hallgató jacht, mely a múlt héten érkezett meg a csendes-óceáni szigetországba az orosz milliárdos és politikus, Szulejmán Kerimov tulajdonában van. A Fidzsi-szigetek illetékesei semmilyen lépést nem tettek a hajó lefoglalására akkor, ám most már az Egyesült Államokkal együttműködve próbálnak érvényt szerezni a szankcióknak.

Jelenleg azt próbálják megakadályozni, hogy a több millió dollárt érő hajó elhagyja a Fidzsi-szigeteket.

A szuperjacht lefoglalása azonban nem megy egyik napról a másikra, ugyanis ehhez hivatalos parancsra van szükség, azonban az illetékes bíróság az erre vonatkozó kérelmét még csak nem is tárgyalták eddig, ugyanis az Amadea ügyvédjei cáfolják azt, hogy a hajó valóban Kerimov tulajdonában állna.

A Reuters információi szerint ugyanis a hajó egy Kajmán-szigeteki céghez van bejegyezve.

Az orosz háborús tevékenység miatt az Egyesült Államok már lefoglalta a szintén szankcionált oligarcha, Viktor Vekselberg kilencven millió dolláros szuperjachtját, de Olaszország, Franciaország, Finnország, Németország, Hollandia és az Egyesült Királyság is elkobzott olyan luxushajókat az elmúlt hetekben, amelyek Oroszország leggazdagabb személyeihez köthetők.

(Forrás: RobbReport, Imperial)

háború | orosz oligarcha | jacht | lefolgalás | szuperjacht

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom