Kétezer utazót kérdeztek meg.
A kutatás az Eurostar jóvoltából készült a Raymond Blanc sztárséffel fennálló együttműködés tizedik évfordulójának alkalmából. A válaszokból pedig az körvonalazódott, hogy az étkezés a legfőbb motiváció egy-egy citybreakhez, és sokan szeretnék kipróbálni az elegáns, helyi éttermeket. A válaszadók közel negyedének (23 százalékának) van kívánságlistája azokról a vendéglátóhelyekről, amelyekbe egy nap szívesen elmenne, 28 százalék álma pedig egy Michelin-csillagos étterem kipróbálása.
36 százalék szerint a helyi éttermekben szerezhetjük a legautentikusabb tapasztalatokat a régió ételeiről, és
33 százalék még azt is megnézi, hogy mennyire van tele a kiszemelt egység helyiekkel.
A megkérdezettek 41 százaléka akár több száz kilométert is hajlandó lenne megtenni egy tökéletes vacsoráért, míg 42 százalék azt vallja, hogy merészebben választ a fogások közül, ha nem otthon van, és különböző kulináris kísértések veszik körül.
42 százalék már az utazás előtt elképzeli, hogy mi mindent fog enni, és
55 százalék szerint a nemzetközi konyha megismerése a szórakozás egy formája, például az elkészítési mód megtanulásával és az alapanyagok feltérképezésével.
46 százalék vett rész kulináris kirándulásokon, és 46 százalékuk nevezett be főzőtanfolyamra a kiruccanások alatt. Tízből három ember szereti kiposztolni a közösségi médiában a rendelt ételeket, hogy ezzel megossza másokkal is a gasztronómia iránti szeretetét.
Ha már a közösségi oldalaknál tartunk: 31 százaléknak a Facebook a fő inspirációs forrása, amikor éttermet választ, míg 28 százalék az Instagramhoz, 23 százalék pedig a Twitterhez fordul ötletekért.
Ha jót ennél és jót tennél, ebbe a most nyitott budapesti étterembe foglalj asztalt, ha pedig már a sípályák felé kacsintgatsz, ilyen néhány felejthetetlen nap a lenyűgöző Három völgyben.
(Forrás: Breaking Travel News, képek: Getty Images)
citybreak | városlátogatás | hosszú hétvége | étel | étterem | gasztronómia
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!