Close
Kiderült, miért mennek a legtöbben rövid városlátogatásokra

Kiderült, miért mennek a legtöbben rövid városlátogatásokra

Kétezer utazót kérdeztek meg.

A kutatás az Eurostar jóvoltából készült a Raymond Blanc sztárséffel fennálló együttműködés tizedik évfordulójának alkalmából. A válaszokból pedig az körvonalazódott, hogy az étkezés a legfőbb motiváció egy-egy citybreakhez, és sokan szeretnék kipróbálni az elegáns, helyi éttermeket. A válaszadók közel negyedének (23 százalékának) van kívánságlistája azokról a vendéglátóhelyekről, amelyekbe egy nap szívesen elmenne, 28 százalék álma pedig egy Michelin-csillagos étterem kipróbálása.

36 százalék szerint a helyi éttermekben szerezhetjük a legautentikusabb tapasztalatokat a régió ételeiről, és

33 százalék még azt is megnézi, hogy mennyire van tele a kiszemelt egység helyiekkel.

A megkérdezettek 41 százaléka akár több száz kilométert is hajlandó lenne megtenni egy tökéletes vacsoráért, míg 42 százalék azt vallja, hogy merészebben választ a fogások közül, ha nem otthon van, és különböző kulináris kísértések veszik körül.

42 százalék már az utazás előtt elképzeli, hogy mi mindent fog enni, és

55 százalék szerint a nemzetközi konyha megismerése a szórakozás egy formája, például az elkészítési mód megtanulásával és az alapanyagok feltérképezésével.

46 százalék vett rész kulináris kirándulásokon, és 46 százalékuk nevezett be főzőtanfolyamra a kiruccanások alatt. Tízből három ember szereti kiposztolni a közösségi médiában a rendelt ételeket, hogy ezzel megossza másokkal is a gasztronómia iránti szeretetét.

Ha már a közösségi oldalaknál tartunk: 31 százaléknak a Facebook a fő inspirációs forrása, amikor éttermet választ, míg 28 százalék az Instagramhoz, 23 százalék pedig a Twitterhez fordul ötletekért.

Ha jót ennél és jót tennél, ebbe a most nyitott budapesti étterembe foglalj asztalt, ha pedig már a sípályák felé kacsintgatsz, ilyen néhány felejthetetlen nap a lenyűgöző Három völgyben.

(Forrás: Breaking Travel News, képek: Getty Images)

étel | gasztronómia | étterem | városlátogatás | hosszú hétvége

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram