Kétezer utazót kérdeztek meg.
A kutatás az Eurostar jóvoltából készült a Raymond Blanc sztárséffel fennálló együttműködés tizedik évfordulójának alkalmából. A válaszokból pedig az körvonalazódott, hogy az étkezés a legfőbb motiváció egy-egy citybreakhez, és sokan szeretnék kipróbálni az elegáns, helyi éttermeket. A válaszadók közel negyedének (23 százalékának) van kívánságlistája azokról a vendéglátóhelyekről, amelyekbe egy nap szívesen elmenne, 28 százalék álma pedig egy Michelin-csillagos étterem kipróbálása.
36 százalék szerint a helyi éttermekben szerezhetjük a legautentikusabb tapasztalatokat a régió ételeiről, és
33 százalék még azt is megnézi, hogy mennyire van tele a kiszemelt egység helyiekkel.
A megkérdezettek 41 százaléka akár több száz kilométert is hajlandó lenne megtenni egy tökéletes vacsoráért, míg 42 százalék azt vallja, hogy merészebben választ a fogások közül, ha nem otthon van, és különböző kulináris kísértések veszik körül.
42 százalék már az utazás előtt elképzeli, hogy mi mindent fog enni, és
55 százalék szerint a nemzetközi konyha megismerése a szórakozás egy formája, például az elkészítési mód megtanulásával és az alapanyagok feltérképezésével.
46 százalék vett rész kulináris kirándulásokon, és 46 százalékuk nevezett be főzőtanfolyamra a kiruccanások alatt. Tízből három ember szereti kiposztolni a közösségi médiában a rendelt ételeket, hogy ezzel megossza másokkal is a gasztronómia iránti szeretetét.
Ha már a közösségi oldalaknál tartunk: 31 százaléknak a Facebook a fő inspirációs forrása, amikor éttermet választ, míg 28 százalék az Instagramhoz, 23 százalék pedig a Twitterhez fordul ötletekért.
Ha jót ennél és jót tennél, ebbe a most nyitott budapesti étterembe foglalj asztalt, ha pedig már a sípályák felé kacsintgatsz, ilyen néhány felejthetetlen nap a lenyűgöző Három völgyben.
(Forrás: Breaking Travel News, képek: Getty Images)
étel | hosszú hétvége | városlátogatás | citybreak | gasztronómia | étterem
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!